De 7 leukste stadsstranden van Nederland

De 7 leukste stadsstranden van Nederland

TEKST Nikki

BEELD Marc

De 7 Leukste Stadsstranden van Nederland

Heb jij ook zo'n zin in een dagje strand, maar geen trek in de lange files richting de kust? Woon je midden in de stad zonder tuin? Of wil je gewoon na het werk nog even ontspannen met je voeten in het zand? Goed nieuws: door heel Nederland vind je de leukste stadsstranden waar je dat ultieme zomergevoel kunt ervaren. Spring op je fiets en geniet van zon, zand en een heerlijke cocktail op één van deze toffe urban beaches!


1. Een Mini-Vakantie op het Stadsstrand van Zwolle

Wit zand, wuivende palmbomen, comfortabele strandstoelen en een gezellige beachclub... Nee, je bent niet op Bali beland, maar gewoon midden in Zwolle! Vanaf begin mei kun je op het Rodetorenplein terecht voor een mini-vakantie in eigen stad. Geniet van een drankje terwijl je lekker ligt te chillen. En met een beetje geluk kun je deze zomer zelfs genieten van een mega openluchtbioscoop. Houd de website in de gaten!


2. Stoer Stadsstrand in Breda: Belcrum Beach

In Breda moet je bij Belcrum Beach zijn voor je portie zon, zand en zomer. Dit stoere stadsstrand op een industrieterrein wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Cool detail: voor de aanleg van het strand en paviljoen is gebruik gemaakt van restmaterialen. Lekker duurzaam dus! Naast relaxen met je voeten in het zand, kun je hier terecht voor yoga-sessies, filmavonden, live muziek en meer. Oh, en de keuken van het paviljoen gebruikt groenten en kruiden uit eigen moestuin. Proef jij de liefde al?


3. Chillen aan de Waterkant bij Strand Oog in Al Utrecht

Oog in Al is al jaren een begrip onder de Utrechters. Aan de oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal kun je de hele zomer genieten van yoga-sessies, swingende feesten met dj's, openluchtfilm, barbecues met vrienden en verkoeling in het water. Neem je handdoek mee en plof lekker neer op de zitzakken en strandstoelen langs de waterkant. Ook leuk: er is een omheinde speeltuin voor de kids. Iedereen happy!


4. Het Populairste Strand van het Noorden: Groningen Beach

Het stadsstrand van Groningen is met recht mega-populair. Vorig jaar is het strand zelfs verdubbeld in oppervlakte. Tussen het witte zand en met een UFO als decor waan je je echt even in andere sferen. Kom zonnen, zwemmen en relaxen. Of doe mee aan een potje beachvolleybal, een frisbee-toernooi of een bootcamp-training. Verkoeling nodig? Duik het schone zwemwater in of bestel een ijsje bij de hippe strandcaravan.


5. Meadow Deventer: Arabische Flair aan de IJssel

Met misschien wel het mooiste uitzicht over de skyline van Deventer, vind je aan de overkant van de IJssel pop-up restaurant Meadow. Deze fijne strandtent is geopend van april tot november en ademt een heerlijk ongedwongen sfeer. Plof neer op de ligstoelen in het gras, aan een biertafel op een houten vlonder of op een zitzak. Bestel met minimaal 6 vrienden de 'proeverij' en geniet van de heerlijkste gerechten met een Arabische twist. Yalla, op naar Meadow!


6. Creatief en Duurzaam Genieten bij PLLEK Amsterdam

Op de NDSM-werf in Amsterdam vind je PLLEK: een creatieve hang-out met fenomenaal uitzicht over het IJ. De industriële sfeer past perfect bij deze oude scheepswerf: rauwe materialen, zeecontainers en veel aandacht voor duurzaamheid en bewust leven. Zowel op je bord als in het pand. Op het zonnige terras met strandje kun je heerlijk loungen, maar er is meer. Filmavonden, yoga-sessies, verschillende evenementen: bij PLLEK is altijd wat te doen!


7. Beachclub Sunrise Best: Ibiza Vibes Vlakbij Eindhoven

Bij Beachclub Sunrise in Best waan je je zo op Ibiza of Saint Tropez. Met recht één van de meest indrukwekkende strandtenten van Nederland. Vooral de Buddha Lounge doet je even helemaal in andere sferen belanden. Hier draait alles om relaxen, genieten, lekker eten en cocktails drinken tussen de hoge palmbomen. Met fijne DJ's op de achtergrond uiteraard. Geen vliegticket nodig voor deze Ibiza-ervaring!



Daar wil je toch als de wiedeweerga naartoe deze zomer? Hop hop, springen op die fiets en gáán naar het dichtstbijzijnde stadsstrand! Geniet van je mini-vakantie met een cocktail in je hand. Proost!

Advertenties