De skinny jeans is terug

De skinny jeans is terug

TEKST Roos de Jager

BEELD Primark

Denim als basis voor je herfstlook

Hoor je dat? Het is het geluid van vallende bladeren en het geritsel van nieuwe herfstmode in de winkels. En dit jaar, lieve lezers, staat één stof centraal: denim! Of je nu een fashionista bent of gewoon lekker comfortabel wilt rondlopen, denim is jouw go-to materiaal voor dit seizoen.


Tijdloos en veelzijdig

Denim is al decennialang een vaste waarde in de modewereld en dat is niet voor niets. Het is tijdloos, veelzijdig en past bij elke stijl. Of je nu gaat voor een casual look met een spijkerbroek en sneakers, of juist voor een chique outfit met een donkere denim jeans en hakken, met denim zit je altijd goed.


Bovendien is denim ontzettend duurzaam. Een goede spijkerbroek gaat jaren mee en wordt alleen maar mooier naarmate je hem vaker draagt. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Duurzaamheid is tenslotte hot!

De skinny jeans: Een comeback

Maar wat zijn nu dé denim trends voor deze herfst? Wel, bereid je maar voor op een blast from the past, want de skinny jeans maakt een comeback! Ja, je leest het goed. Die strakke broek die we een paar jaar geleden massaal in de kast hebben gehangen, mag weer uit het stof worden gehaald.


De skinny jeans is vooral populair omdat hij je benen langer laat lijken en je figuur mooi accentueert. Combineer hem met een oversized trui of een lang vest voor een speels contrast. Durf je het aan? Ga dan voor een opvallende kleur als rood of groen. Wedden dat jij de blikvanger bent op elk feestje?

Skinny jeans zijn deze herfst weer helemaal terug

Denim jacks en rokken

Maar er is meer dan alleen de skinny jeans. Ook denim jacks en rokken zijn onmisbaar in je herfstgarderobe. Een spijkerjack is perfect om je outfit een stoere twist te geven. Ga voor een oversized model en combineer hem met een jurk of rok voor een speels effect.


En dan de denim rok. Of je nu kiest voor een kort exemplaar of juist voor een lange variant, met een spijkerrok zit je altijd goed. Combineer hem met een maillot en laarzen voor een herfstproof geheel. Voeg een gezellige trui toe en je bent klaar om de bladeren te trotseren!

De perfecte pasvorm

Maar hoe vind je nu de perfecte denim items voor jouw figuur? Het geheim zit hem in de pasvorm. Gelukkig hebben de meeste merken tegenwoordig uitgebreide denim collecties met verschillende fits en maten. Van skinny tot wide leg en van high waist tot low rise, er is voor ieder wat wils.


Twijfel je over je maat? Ga dan altijd voor de grotere maat en laat hem eventueel innemen door een kleermaker. Beter een beetje te groot dan te klein, toch? Niets zo vervelend als een broek waar je amper in kunt ademen.

De Denim skinny jeans zijn terug!

Jouw persoonlijkheid, jouw denim

Het mooie aan denim is dat het zich leent voor eindeloos combineren. Jij bepaalt hoe jij je denim draagt en welke stijl het beste bij jou past. Ben je een echte rock chick? Combineer je skinny jeans dan met een leren jasje en stoere boots. Meer een bohemian type? Ga voor een wijde spijkerbroek met een romantische blouse en een gehaakte vest.


Met denim kun je alle kanten op. Wees dus niet bang om te experimenteren en je eigen stijl te ontdekken. Want uiteindelijk draait het in de mode maar om één ding: dat jij je goed voelt in wat je draagt.


Wist je dat?

Denim werd oorspronkelijk ontwikkeld in de 17e eeuw in de Franse stad Nîmes, waar het zijn naam aan ontleent: "de Nîmes" (denim). Het stevige, katoenen materiaal werd later populair in de Verenigde Staten in de 19e eeuw, waar het vooral werd gedragen door mijnwerkers en arbeiders vanwege zijn duurzaamheid. Levi Strauss speelde een sleutelrol in de geschiedenis van denim door in 1873 de eerste spijkerbroek te produceren, oorspronkelijk ontworpen als werkkleding. Sindsdien is denim uitgegroeid tot een iconisch kledingstuk en een modeklassieker over de hele wereld.

Deze herfst is denim koning

Dus trek die skinny jeans maar weer uit de kast, shop dat toffe denim jack, en rock die spijkerrok. Want deze herfst is denim koning. Of moeten we zeggen queen? Anyway: Maak lekker die  lange boswandeling met je lieffie of ga lekker op stap met je vrienden. Jij bent klaar voor alles wat dit seizoen te bieden heeft!

En als je overdag al niet genoeg van denim kunt krijgen, duik je toch 's avonds lekker in je denimbedje

Advertenties