De meest onontdekte vakantiebestemmingen

De meest onontdekte vakantiebestemmingen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Lonely Planet

De 5 meest onontdekte vakantiebestemmingen van Europa

Ben je op zoek naar unieke vakantiebestemmingen die nog niet platgelopen zijn door massatoerisme? Europa heeft zoveel meer te bieden dan de standaard citytrips en all-inclusive resorts. Wij hebben intensief gezocht naar een paar van de meest onontdekte vakantiebestemmingen in Europa en hebben deze onmiddellijk op onze bucketlist gezet! 

1. Bohinj, Slovenië

Heb je wel eens gehoord Bled? Het populaire badplaatsje aan het meer van Bled, die steevast als sprookjesachtig wordt omgeschreven - al dan niet om het middeleeuwse kasteel dat bovenop een klif uittorent? Onwijs toffe plek hoor, maar onwijs toeristisch. Niks mis mee natuurlijk, maar wist je dat op slechts een half uurtje rijden het schilderachtige Bohinj bevindt? Dit bijna buitenaarde gebied in het Triglav National Park wordt terecht ook wel de 'Parel van de Julische Alpen' genoemd. Je vindt er een kristalhelder gletsjermeer, welke omringd wordt door imposante bergen. 

In Bohinj vind je geen massatoerisme, maar kun je gegarandeerd genieten van de rust met andere natuurliefhebbers en outdoor-fanaten.
Saai? Nee, echt niet. Je kunt er in het voorjaar en in de zomer eindeloos wandelen (o.a. naar de beroemde Savica-waterval), fietsen, raften, paragliden en in de winter skiën en langlaufen. Wat ons een absolute aanrader als je eens iets anders zoekt. 

Meteora Griekenland - My Daily Favorite

2. Meteora, Griekenland

Griekenland staat bij het grote publiek vooral bekend om z'n idyllische eilanden, maar wist je dat het Griekse vasteland ook bol staat van de publieke geheimen? Wat dacht je van bijvoorbeeld van de historische kloosters die bovenop enorme rotsformaties gebouwd zijn. Over wereldwonderen gesproken! 
Het woord "Meteora"  betekent dan ook letterlijk "zwevend in de lucht," en dat is precies hoe de kloosters eruitzien. 

De kloosters van Meteora behoren uiteraard tot UNESCO Werelderfgoed. Je kunt enkele kloosters bezoeken en genieten van de serene sfeer en prachtige Byzantijnse kunst. Meteora is ook een top klimbestemming vanwege de spectaculaire rotsformaties. Of maak een wandeling door de dichte bossen en geniet van adembenemende uitzichten. Een magische plek die je gezien moet hebben.

Lovoten Noorwegen  - My Daily Favorite

3. Lofoten, Noorwegen

Voor wie houdt van ruige, ongerepte en als het een filmset was zelfs dramatisch te noemen, natuur is Noorwegen een droombestemming. Deze eilandengroep ligt boven de poolcirkel en staat bekend om z'n schilderachtige fjorden, grillige pieken en té schattige vissersdorpjes.


Ondanks de noordelijke ligging is het klimaat er relatief mild dankzij de warme golfstroom. Je kunt er prima hiken, kajakken en zelfs zwemmen. En dat in feite het klokje rond, want in de zomer gaat de zon gewoon niet onder! Ideaal dus ook om te genieten van de parelwitte stranden en het kristalheldere water.

Spot op de Lofoten de vele zeearenden, papegaaiduikers, zeehonden en zelfs walvissen.
Heb je de zomer al doorgebracht in onze bovenstaande vakantiebestemmingen? Ga dan gerust in de winter!
De Lofoten veranderen dan namelijk in een spannend sprookjesachtig sneeuwlandschap waar je, genietend van een drankje onder een dekentje, je ogen zult 
uitkijken naar een fantastische show boven je hoofd: Het Noorderlicht. Zonder twijfel een once in a lifetime ervaring!

Rovinj Kroatie - My Daily Favorite

4. Rovinj, Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder, maar de meeste toeristen gaan naar Dubrovnik of de eilanden. Ga jij liever off the beaten track, breng dan eens een bezoek aan in Istrië. Deze pittoreske havenstad lijkt wel een mini-Venetië met z'n pastelkleurige huizen, kronkelende straatjes en schattige pleintjes.


Verdwaal in de gezellige steegjes, proef de heerlijke truffels en zeevruchten en geniet van de laid-back mediterrane sfeer. Rovinj heeft ook prachtige stranden en je kunt er fantastisch duiken en snorkelen in het kristalheldere water. Of maak een boottocht naar het Limski-kanaal, een indrukwekkende fjord. Rovinj is echt een verborgen parel aan de Adriatische kust!

Colmar Frankrijk  - My Daily Favorite

5. Colmar, Frankrijk

In de Elzas vind je het sprookjesachtige , ook wel 'Klein Venetië' genoemd. Dit kleurrijke stadje lijkt rechtstreeks uit een Disney-film te komen met z'n vakwerkhuizen, bloemenrijke grachten en romantische bruggetjes.


Slenter door de gezellige straatjes, bewonder de historische gebouwen en geniet van de Elzasser specialiteiten zoals quiche, choucroute en natuurlijk een goed glas wijn. Colmar is ook de toegangspoort tot de beroemde Elzasser wijnroute. Fiets of rijd langs pittoreske wijndorpjes en proef de heerlijke lokale wijnen. Santé!

Dus waar wacht je nog op? Stippel snel een route langs deze verborgen parels uit en ontdek het onontdekte Europa. Wedden dat je verrast zult zijn door zoveel moois? Ik wens je alvast een fantastische en memorabele reis. Au revoir!


Heb jij nog meer tips voor onontdekte bestemmingen in Europa? Laat het me weten in de comments hieronder. Ik ben benieuwd naar jouw favoriete hidden gems!

Advertenties