De leukste Paasfilms

De leukste Paasfilms

TEKST Roos de Jager

BEELD Rodolfo Clix

De leukste Paasfilms 

Wat ga jij vandaag doen? Gezellig met de kinderen opzoek naar paaseieren? Een lekkere brunch voorbereiden voor de familie? 
Een lekkere strand- of boswandeling zal er gezien het weer vanmiddag waarschijnlijk niet inzitten. Gelukkig zijn er genoeg Paasfilms gemaakt die perfect passen bij deze vrolijke tijd van het jaar. In deze blogpost delen we de leukste Paasfilms die je zeker moet zien. Dus pak er een schaaltje met je favoriete paaseieren bij en maak je klaar voor een heerlijke filmavond!


Hop

Laten we beginnen met de film "Hop". In deze hilarische animatiefilm gaat de paashaas met pensioen en wordt de 17-jarige E.B. (afkorting voor Easter Bunny) verantwoordelijk voor de chocoladeproductie op Paaseiland. Maar E.B. heeft andere plannen - hij droomt ervan om een rockster te worden. Dus besluit hij te vluchten naar de mensenwereld en belandt hij in het bruisende Hollywood. Daar ontmoet hij de 20-jarige Fred, die zijn nieuwe beste vriend wordt. Samen beleven ze wonderlijke avonturen terwijl ze proberen E.B.'s rocksterdromen waar te maken. Ondertussen ontstaat er ook een strijd om de macht op Paaseiland tussen de kuikens en de konijnenhulpjes van de Paashaas. Deze film zit boordevol humor en is perfect voor een gezellige avond met het hele gezin.


The Easter Bunny is Comin' to Town
My Daily Favorite- The Easter Bunny is Comin' to Town.jpeg 177.98 KB

Een andere fantastische Paasfilm die je niet mag missen is "The Easter Bunny is Comin' to Town". Deze klassieke stop-motion animatiefilm vertelt het verhaal van de jonge Paashaas, Sunny, die op een dag besluit om paaseieren naar de kinderen in de stad te brengen. Maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want de gemeen ogende Burgermeester wil de traditie van Pasen stopzetten. Sunny krijgt hulp van de vriendelijke konijnenfamilie, maar zal hij erin slagen om de traditie van de Paashaas voort te zetten? Deze charmante film zit vol met vrolijke liedjes en hartverwarmende momenten die je zeker in de paasstemming zullen brengen.


The Passion of the Christ
My Daily Favorite- The Passion of the Christ.jpeg 110.35 KB

Als je op zoek bent naar een film die de betekenis van Pasen belicht, dan is "The Passion of the Christ" een absolute aanrader. Deze indrukwekkende film, geregisseerd door Mel Gibson, vertelt het verhaal van de laatste uren van Jezus Christus. Hoewel het een intense en soms pijnlijke film is om naar te kijken, geeft het een krachtige boodschap van hoop, vergeving en liefde. Het is een film die je aan het denken zet en je herinnert aan de ware betekenis van Pasen.


It's the Easter Beagle, Charlie Brown

Last but not least, is er nog de klassieker "It's the Easter Beagle, Charlie Brown". Deze animatiefilm volgt de avonturen van Charlie Brown en zijn vrienden terwijl ze zich voorbereiden op de komst van de Paashaas, die dit jaar wordt vertegenwoordigd door de Paasbeagle. Maar net als altijd lijkt alles mis te gaan en moeten ze opnieuw leren wat de ware betekenis van Pasen is. Deze film is een tijdloze favoriet en brengt je terug naar je kindertijd, vol met nostalgie en plezier.


Veel kijkplezier!

Met deze lijst met de leukste Paasfilms kom je vast nog meer in de paasstemming, toch? Of je nu op zoek bent naar een hilarische animatiefilm, een klassieke stop-motion film, of een diepgaande religieuze film: Er is voor iedereen wel wat wils. 
Namens de hele redactie van My Daily Favorite, wensen wij je een gezellige filmavond. Vrolijk Pasen en veel kijkplezier!

Advertenties