De beste terrassen van Nederland

De beste terrassen van Nederland

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Shvets Anna

Beste terrassen van Nederland

Ben je op zoek naar de beste terrassen van Nederland? Wil je genieten van een heerlijk drankje en een smakelijke maaltijd terwijl je geniet van het zonnetje? Dan hebben we goed nieuws voor je! Horeca autoriteit en vakblad Misset Horeca heeft weer de Terras Top 100 van 2023 bekendgemaakt. Geen grote steden in de Randstad en geen imponerende beachclubs langs de kust. Integendeel: Voor het beste terras van Nederland reizen we naar het mooie en rustige Twente!


En de winnaar van het beste terras is…

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Voor het beste terras van Nederland moet je naar Pelle's Eten & Drinken in het Twentse Deurningen. Deze bijzondere plek heeft de concurrentie achter zich gelaten en de felbegeerde eerste plaats veroverd. En dat is niet voor niets! Pelle's heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende transformatie doorgemaakt, van een Twents dorpscafé tot een complete horecazaak. De eigenaren, Roy Spekhorst en Wendy Amweg, hebben bewezen dat continuïteit en kwaliteit hand in hand gaan. De jury was dan ook unaniem in hun oordeel: "Pelle's heeft het beste terras van 2023."


Hotel Nobel op Ameland

Maar Pelle's is niet de enige plek die de moeite waard is om te bezoeken. Op de tweede plek van de Terras Top 100 staat Hotel Nobel op Ameland. Dit prachtige hotel biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook een geweldige sfeer en uitstekende service. Het is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een verfrissend drankje.


En de nummer 3 van Nederland is:

En laten we de derde plek niet vergeten: Het Wijnhuis in Zwolle. Dit gezellige etablissement staat bekend om zijn uitgebreide wijnkaart en heerlijke gerechten. Het terras is de perfecte plek om te genieten van een goed glas wijn en de levendige sfeer van de stad.


Gelderland domineert

Als je de rest van de Terras Top 100 bekijkt, zie je dat Gelderland de lijst domineert met maar liefst 16 terrassen. Maar maak je geen zorgen als je niet in de buurt van Gelderland woont, want in de hele top 100 zijn alle provincies goed vertegenwoordigd. Of je nu in het noorden, zuiden, oosten of westen van Nederland bent, er is altijd wel een geschikt terras bij jou in de buurt.


Deze zomer is jouw terras beslist

Dus trommel al je vrienden maar alvast op voor een gezellige borrel in het zonnetje! Deze zomer hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een geschikt terras. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek in de natuur of een bruisend terras in de stad, Nederland heeft het allemaal. Geniet van de heerlijke gerechten, verfrissende drankjes en gezellige sfeer die deze terrassen te bieden hebben.


Top 10 van de Terras Top 100:

1. Pelle's in Deurningen

2. Hotel Nobel in Ballum

3. Het Wijnhuis in Zwolle

4. De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn

5. De Agnietenberg in Zwolle

6. Saus in Bergen op Zoom

7. Spijkerman in Purmerend

8. De Koffiepot in Hardenberg

9. Het Plein in De Koog

10. De Dorpskamer in Ermelo


Geniet van een onvergetelijke zomer

Of je nu in Deurningen, Ballum, Zwolle of een andere stad bent, er is altijd wel een geweldig terras in de buurt waar je kunt genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Dus ga eropuit, ontdek de beste terrassen van Nederland en geniet van een onvergetelijke zomer!

Advertenties