De 5 leukste Spring Break films allertijden

De 5 leukste Spring Break films allertijden

TEKST Ferris ter Meer

BEELD MICHAEL MULLER

De 5 leukste Spring Break films allertijden

Ben je ook zo'n fan van het steeds populairder wordende Spring Break? De tijd van het jaar waarin studenten massaal naar warme bestemmingen trekken om te feesten, te ontspannen en vooral even te ontsnappen aan de alledaagse sleur. Als je net als wij een liefhebber bent van deze energieke en vrolijke periode, dan hebben we goed nieuws voor je. Wij hebben de 5 leukste sSpring Break films aller tijden voor je verzameld!

1. Spring Breakers (2012)

Faith, Brit, Candy en Cotty, gespeeld door Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Selena Gomez en Rachel Korine,zijn al van kinds af aan elkaars beste vriendinnen. Ze studeren in een stad waar weinig te beleven valt en als de campus leeg stroomt omdat alle studenten op spring break (lentevakantie) vertrekken, vervelen ze zich dood. De dames hebben helaas geen geld voor vakantie. Hierop besluiten Brit, Candy en Cotty met succes een wegrestaurant te overvallen en het geld te gebruiken om naar Florida af te reizen.

Eenmaal aangekomen verzeilen de vier jongedames in dat waar Spring Break om bekend staat: Buitensporig feestgedrag, overmatig drank- en drugsgebruik en seks.
Aan dit alles komt helaas vroegtijdig een einde, als de vier meiden worden gearresteerd.
Of toch niet? Na een nacht in de cel wordt de borg betaald door de rapper en gangster Alien (gespeeld door James Franco), die hen meeneemt in zijn wereld. 
Een leuke actiecomedy, waarin de cliches van Spring Break deels overboord gegooid worden en de spanning soms om te snijden is. 


2. Girls Trip (2017) 

Deze kaskraker beantwoord de vraag wat er gebeurt wanneer 'Spring Breakers' volwassen worden. Zegmaar daar waar de zogenaamde boomers op deze redactie elke zomer ook last van hebben... Hoe dan ook: De film start met lifestyle-goeroe Ryan Pierce, bekend als de "volgende Oprah", die haar studievriendinnen uitnodigt voor een meidenreis naar het Essence Music Festival in New Orleans. De groep, die de "Flossy Posse" wordt genoemd, bestaat uit Sasha, een eigenaresse van een roddelsite die het moeilijk heeft, Lisa, een gespannen alleenstaande moeder en Dina, een feestbeest dat is ontslagen op haar werk. 

My Daily Favorite - Girls trip.webp 32.74 KB
De basis is hoe relaties op verschillende manieren uiteen worden gezet: Zowel tussen de vriendinnen als met hun (bedriegende) partners. 

Hoewel Spring Break niet het decor van het verhaal is, bevat Girls Trip het vermakelijke plezier van een vakantiefilm. Zelfs met meer volwassen ideeën vindt de film nog steeds tijd voor losbandige uitspattingen die je van Spring Break verwacht.


3. Zola (2020) 

De meeste Spring Break films laten hun personages naar Florida reizen voor een week vol plezier, zon en sek.. euhmm.. romantiek. Zola biedt echter een compleet  tegenovergesteld perspectief. De film begint als Zola Stefani leert kennen. Ze worden al vrij snel vrienden en besluiten aan een roadtrip in Florida te beginnen, waar ze door op te treden in stripclubs zoveel mogelijk geld willen verdienen. De reis loopt echter niet helemaal zoals gepland en door toedoen van Stefani's huisgenoot X, lopen zaken al snel volledig uit de hand.

Zola is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en is de perfecte duistere komedie die het tegenovergestelde is van de vergelijkbare structuur die de klassieke films in dit genre doorgaans aanhouden.


4. Fire Island

Sinds het ontstaan van het genre waren de beste Spring Break films meestal uitsluitend over heteroseksuele witte mensen en boden ze weinig diversiteit. Fire Island wilde dat veranderen en vertelt het verhaal van een groep homoseksuele vrienden wiens jaarlijkse vakantie op de beroemde hotspot op het spel staat. Geïnspireerd door Jane Austen's Pride and Prejudice, raakt Fire Island alle bekende elementen voor een leuke romantische komedie en toont het prachtige vakantiebestemmingen. Hoewel het niet expliciet een Spring Break film is, neemt Fire Island je mee op een leuk avontuur dat de geest van klassieke strandfilms vastlegt, maar dan met een verfrissend diverse en moderne twist.


5. Bodies Bodies Bodies (2022)

My Daily Favorite- Bodies-Bodies-Bodies (foto- ..).webp 103.16 KB

Totaal anders dan de altijd aanwezige thema's als romantiek in de gemiddelde Spring Break film, toont Bodies Bodies Bodies een lekkere donkere kant van pure luxe binnen de feestende elite. Een groep oppervlakkige Gen Z'ers feest samen in een afgelegen landhuis tijdens een orkaan, maar belanden al snel in een nachtmerrie wanneer er een moordenaar opduikt. Spring Break horrorfilms waren in de jaren '80 al populair, maar Bodies Bodies Bodies benadert het onderwerp vandaag de dag vanuit een andere en vooral veel diepgaandere visie. 
De film is niet alleen een spannend verhaal, maar vertelt tegelijkertijd ook hoe mensen van verschillende klassen en met verschillende privileges met elkaar omgaan, vooral tijdens Spring Break. Gelukkig doet de regisseur dit met grappige momenten die ons op een luchtige manier laten nadenken over hoe onze samenleving in elkaar zit.


Dit waren de 5 leukste Spring Break films aller tijden! 

Of je nu zin hebt in een film vol avontuur, humor, romantiek of zelfs een duistere twist: Deze films hebben voor ieder wat wils! Dus ga er lekker voor zitten, pak er wat lekkers bij en beleef de ultieme Spring Break ervaring. Allemaal vanuit het comfort van je eigen huiskamer. En mocht je zelf nog een favoriete Spring Break film hebben horen we dat natuurlijk heel graag van je op onze socials

Advertenties