Business Class vliegen

Business Class vliegen

TEKST Roos de Jager

BEELD Emirates

Business class vliegen 

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om in luxe te vliegen? Om te genieten van ruime stoelen die volledig plat kunnen, culinaire hoogstandjes en een persoonlijke service? Dan is business class vliegen echt iets voor jou! Maar is het niet ontzettend duur? En is het de moeite waard? In dit artikel delen we tips over hoe je betaalbaar business class kunt vliegen en gaan we in op de verschillen met economy class.

Is Business Class vliegen onbetaalbaar?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja, business class tickets zijn een stuk duurder dan economy class. Soms wel 3 tot 4 keer zo duur. Maar wist je dat er manieren zijn om toch voordeliger in business class te vliegen? Met een beetje flexibiliteit, slimme trucs en mazzel kun jij ook genieten van dit stukje luxe op hoogte!


Hier zijn enkele tips om goedkoper business class te vliegen:

  • Wees flexibel met je data en vliegveld: prijzen kunnen sterk variëren. Door meerdere data en luchthavens te proberen kun je honderden euro's besparen.

  • Boek op het juiste moment: voor intercontinentale vluchten zijn tickets vaak het goedkoopst zo'n 3 maanden van tevoren. Voor Europese vluchten ongeveer 6 weken van tevoren.

  • Verzamel frequent flyer miles: spaar miles bij élke vlucht en wissel ze in voor gratis tickets of upgrades naar business. Concentreer je op één alliantie van luchtvaartmaatschappijen.

  • Houd error fares in de gaten: soms maken luchtvaartmaatschappijen per ongelukTicketing fouten waardoor business class ineens spotgoedkoop is. Volg fora en websites die dit in de gaten houden.

  • Probeer te upgraden bij de gate: soms kun je voor een paar tientjes ter plekke upgraden als er nog plek is in business class. Vraag er naar!


Met wat geluk en de juiste tactieken kun je dus voor een prikkie voorin het vliegtuig belanden. Scheelt je zo maar even duizend euro of meer. Niet verkeerd toch?

Business class vliegen

De voordelen van Business Class

Oké, business class is duur, maar wat krijg je er eigenlijk allemaal voor terug? Nou, best wel veel! Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen met economy class:

  • Veel meer beenruimte en bredere stoelen: geen last meer van je knieën in de stoel voor je. In business class kun je echt ontspannen zitten of liggen.

  • Stoelen die volledig plat kunnen: op langeafstandsvluchten kun je de stoel helemaal platleggen en comfortabel slapen als in een bed.

  • Uitgebreide catering: geen standaard vliegtuigvoer, maar culinaire hoogstandjes van topkoks. Complete maaltijden geserveerd op echt servies met zilveren bestek.

  • Gratis dranken: geniet onbeperkt van champagne, cocktails en andere heerlijke drankjes.

  • Persoonlijke service: de stewardessen staan constant voor je klaar en onthouden je naam en voorkeuren.

  • Priority boarding en snellere security: je mag als eerste aan boord en hebt vaak een eigen security rij.

  • Luxe amenity kits: je krijgt een tasje vol handige spulletjes zoals een oogmasker, oordopjes, tandenborstel en toiletartikelen.

  • Toegang tot lounges: voor de vlucht kun je ontspannen in luxe business lounges met gratis eten, drinken en WiFi.


Klinkt goed toch? Business class is echt een wereld van verschil met economy. Je merkt het vanaf het moment dat je incheckt tot je weer uit het vliegtuig stapt. Alles is erop gericht om je reis zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken.


Is Business Class de moeite waard?

Of business class de hogere prijs waard is, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Voor de meeste mensen is het een flinke uitgave die je niet voor elke vlucht doet. Maar voor een bijzondere reis, zoals je huwelijksreis of een once-in-a-lifetime trip, kan het zeker de moeite waard zijn om jezelf te verwennen.


Ook als je een belangrijke zakelijke reis hebt waarbij je fris en uitgeslapen moet aankomen, kan business class een goede investering zijn. Je kunt onderweg goed slapen en eventueel nog wat werken. Dat is een stuk lastiger in de krappe stoelen achterin.


Ons advies: Vlieg business class als het binnen je budget past en als je echt wilt genieten van luxe en comfort. Kies de momenten uit waarop het voor jou de moeite waard is. En probeer dan een goede deal te scoren met de tips uit deze post!


Hopelijk heeft deze blogpost je een goed beeld gegeven van de mogelijkheden en voordelen van business class vliegen. Heb jij al een business class ervaring gehad? Of een andere te gekke vliegervaring? Laat het ons gerust weten op onze socials! We zijn erg benieuwd!

Fijne reis en geniet van de verwennerij op hoogte!


Advertenties