Bangkok met kinderen

Bangkok met kinderen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Ferris ter Meer

Bangkok met je kind

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, staat bekend om zijn levendige straten, kleurrijke markten en heerlijke streetfood. Maar is het ook een geschikte bestemming voor een vakantie met je kind? Hoewel Bangkok misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is, kan het toch een onvergetelijke ervaring zijn. Laten we eens kijken naar enkele hoogtepunten en tips voor een bezoek aan Bangkok met je kleine reisgenoot.

Fietstocht in Bangkok - My Daily Favorite

Fietstocht met Ko van Kessel: Een avontuur op twee wielen

Een van de leukste activiteiten die je met je kind kunt ondernemen in Bangkok, is een fietstocht met Ko van Kessel. Deze tour biedt een unieke manier om de stad te verkennen en je onder te dompelen in de lokale cultuur. Samen met een ervaren gids fiets je door smalle steegjes, langs kleurrijke tempels en door bruisende wijken. Het is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien en je kind zal genieten van het avontuur op twee wielen. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen en je goed in te smeren met zonnebrand, want het kan behoorlijk warm worden tijdens de tocht!

Boottocht in Bangkok - My Daily Favorite

Boottocht door de kanalen: Een rustige ontsnapping

Bangkok staat ook bekend om zijn uitgebreide netwerk van kanalen, ook wel klongs genoemd. Een boottocht door deze waterweg is een must-do activiteit tijdens je verblijf in de stad. Het is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de drukte en het lawaai van de straten en te genieten van een rustiger kant van Bangkok. Tijdens de tocht vaar je langs drijvende markten, traditionele houten huizen en prachtige tempels. Hoewel het een leuke ervaring is, raden we aan om de kortste vaart te kiezen als je met jonge kinderen reist. Ze kunnen snel verveeld raken en de langere tochten kunnen vermoeiend zijn. Zorg ervoor dat je wat snacks en drankjes meeneemt om je kind tevreden te houden tijdens de boottocht.

Innside by Melia Bangkok - My Daily Favorite

Verblijf in het INNSiDE by Meliá Bangkok Sukhumvit: Comfort voor het hele gezin

Als het gaat om accommodatie in Bangkok, is het INNSiDE by Meliá Bangkok Sukhumvit een uitstekende keuze voor gezinnen. Hoewel het hotel niet specifiek gericht is op kinderen, doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat je kleine reizigers zich thuis voelen. De ruime kamers bieden voldoende ruimte voor een extra bed of een babybedje, en het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je te helpen met eventuele verzoeken. Een van de hoogtepunten van het hotel is het prachtige zwembad op het dak. Hier kun je genieten van een verfrissende duik terwijl je uitkijkt over de skyline van Bangkok. Je kind zal dol zijn op het spetteren in het water en het maken van nieuwe vriendjes bij het kinderbadje. Vergeet niet om je kind goed in de gaten te houden bij het zwembad en zorg voor voldoende zonnebescherming.

Speeltuin in Bangkok - My Daily Favorite

Andere kindvriendelijke activiteiten in Bangkok

Naast de fietstocht en de boottocht zijn er nog tal van andere leuke activiteiten die je met je kind kunt ondernemen in Bangkok. Hier zijn enkele suggesties:


  • Bezoek het Sea Life Bangkok Ocean World, een indrukwekkend aquarium waar je fascinerende zeedieren kunt bewonderen.
  • Ga naar het Dreamworld pretpark voor een dag vol spannende attracties en shows.
  • Verken het Dusit Zoo, de oudste dierentuin van Bangkok, waar je tal van diersoorten kunt zien.
  • Breng een bezoek aan het Children's Discovery Museum voor interactieve tentoonstellingen en leerzame activiteiten.


Met een beetje planning en voorbereiding kan Bangkok een geweldige bestemming zijn voor een vakantie met je kind. Het is een stad vol verrassingen, avontuur en leuke ervaringen. Of je nu geniet van een fietstocht door de straten, een ontspannen boottocht door de kanalen of gewoon lekker plonst in het zwembad van je hotel, er is voor ieder wat wils. Dus pak je koffers, neem je kleine reiziger mee en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in de bruisende stad Bangkok!

Als je kind maar happy is - My Daily Favorite

Tips voor een aangenaam verblijf met je kind in Bangkok

Om ervoor te zorgen dat je verblijf in Bangkok met je kind zo soepel mogelijk verloopt, hebben we nog enkele handige tips voor je:

  1. Zorg voor voldoende hydratatie en bescherming tegen de zon. Bangkok kan erg warm en vochtig zijn, dus laat je kind regelmatig water drinken en smeer ze goed in met zonnebrand.
  2. Neem enkele vertrouwde snacks en speeltjes mee van thuis. Dit kan helpen om je kind op hun gemak te stellen in een nieuwe omgeving.
  3. Plan voldoende rustmomenten in. Met alle indrukken en activiteiten kan je kind snel overprikkeld raken. Neem af en toe een pauze in je hotel of in een rustig park.
  4. Wees voorbereid op onverwachte situaties. Neem een kleine EHBO-kit mee en zorg ervoor dat je de contactgegevens van je hotel en de lokale hulpdiensten bij de hand hebt.

Met een beetje voorbereid bent, zal je verblijf in Bangkok met je kind een onvergetelijke ervaring zijn. Geniet van de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de vele avonturen die deze bruisende stad te bieden heeft. En wie weet, misschien wordt Bangkok wel jullie nieuwe favoriete vakantiebestemming!


Dus, lieve mama's, pak die koffers en neem je kleine avonturier mee naar de fascinerende stad Bangkok. Maak herinneringen die jullie beiden voor altijd zullen koesteren en ontdek samen de magie van Thailand. Happy travels!

Advertenties