1 op de 5 flirt met buurman of -vrouw

1 op de 5 flirt met buurman of -vrouw

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Vija Rindo Pratama

Flirten met de buurman of buurvrouw

Op dit moment is jouw buurman of - vrouw waarschijnlijk nog geen 'onderdeel van jouw interieur', maar misschien verandert dat wel na deze blogpost. Heb jij wel eens geflirt met je buurman of -vrouw? Want wij kunnen je alvast verklappen dat je zeker niet de enige zou zijn. Uit een recent onderzoek van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, blijkt dat maar liefst 32% van de Nederlandse buren een oogje heeft op hun aantrekkelijke buur! Flirten over de schutting komt dus een stuk vaker voor dan je denkt! 


Romantiek achter de voordeur

Het onderzoek toont aan dat maar liefst 17% van de Nederlandse buren weleens verliefd is geweest op een buur. En voor één op de tien geluksvogels (10%) eindigde deze verliefdheid zelfs in een relatie. Het lijkt er dus op dat romantiek alomtegenwoordig is in ons dichtbevolkte land.

Maar hoe kom je erachter of die knappe buurman of -vrouw ook geïnteresseerd is in jou? Gelukkig heeft ook Nextdoor dit voor je uitgezocht.


Mannen vinden hun buurvrouw vaker aantrekkelijk

Uit het onderzoek blijkt dat mannen hun buurvrouw vaker aantrekkelijk vinden (47%) dan vrouwen hun buurman (18%). Daarnaast zijn mannen ook vaker verliefd; bijna één op de vier mannen (24%) heeft weleens een oogje gehad op een buurtgenoot, terwijl dit bij vrouwen één op de tien (10%) is. Ook als het gaat om flirten met buren scoren mannen hoger, maar liefst 30% van de mannen geeft toe te flirten met hun buren, tegenover 14% van de vrouwen.


Flirtstijlen: Man versus vrouw

Naast verschillen in aantrekkelijkheid en verliefdheid blijkt uit het onderzoek ook dat mannen en vrouwen verschillende flirtstijlen hebben. Dus, mocht je interesse hebben in je buurman of -vrouw en wil je weten of je een kans maakt, let dan goed op. Jouw favoriete buur kan wel eens een andere flirttactiek hanteren.


Bij mannen zijn de top drie manieren van flirten:

1. Een praatje aanknopen

2. Oogcontact maken

3. Een grapje maken (om die geweldige openingszin te creëren)


Vrouwen daarentegen gaan voor:

1. Oogcontact maken

2. Een praatje aanknopen

3. Glimlachen


Ben je single? Maak dan ook contact met jouw buren

Wil jij ook in contact komen met jouw buren? Dan pas dan bovenstaande tips toe! Of installeer de Nextdoor-app. Deze app maakt het namelijk mogelijk om op een super laagdrempelige manier het eerste contact te leggen. Je kunt eenvoudig berichten sturen naar je buurtgenoten, evenementen organiseren of simpelweg gewoon een praatje maken. Wie weet ontdek je wel een onverwachte connectie met die leuke buurman of -vrouw en serveer je vanavond nog dit romantische dessert voor jullie!


Happy Valentine's day!

Advertenties