Wat trek je aan op je eerste date?

Wat trek je aan op je eerste date?

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Cottonbro Studio

Wat moet ik aantrekken op de eerste date?

Is het zover? Ben je klaar voor je eerste date? Exciting stuff, right? My Daily Favorite is er altijd voor je, dus ook nu. So, no worries over wat je moet aantrekken. Ontspan gewoon. Adem diep in. Wij gaan je door dit proces heen loodsen met een paar handige tips en trucs. 
Let's go! 


1. Trek comfortabele kleding aan

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat jij je zo comfortabel mogelijk moet voelen! Voel je dus goed in wat je draagt. Je moet lekker zelfverzekerd kunnen rondlopen en in die veel te hoge stilettohakken die je normaliter nooit draagt, gaat dat niet gebeuren. 
Of dat gave, net iets te strakke shirt die je in de zomer van '23 als gegoten zat: Thuislaten als je stiekem ook wel weet dat je nu de hele avond je buik in moet houden. Zoek comfortabel zittende kleding uit en combineer dit met een vleugje stijl om indruk te maken op jouw date. Bijvoorbeeld met accessoires.


2. Ken de locatie

Probeer erachter te komen waar jullie naartoe gaan op jullie eerste date. Gaan jullie naar een fancy restaurant of juist naar een gezellig café? Dit is vanzelfsprekend bepalend hoe formeel of juist informeel jouw outfit mag zijn.


3. Kleurenpsychologie 

Wist je dat kleuren invloed kunnen hebben op hoe mensen je waarnemen? Rood wordt bijvoorbeeld vaak geassocieerd met passie en energie, terwijl blauw een kalmerend effect kan hebben. Ken jouw kleur en kies zorgvuldig de kleuren die je draagt om de juiste sfeer te creëren. Weet bovendien welke kleuren jouw niet staan. Maakt felrood jouw onwijs bleek, zouden wij je toch een andere kleur adviseren. 


4. Accessoires maken het af 

We zeiden het al in puntje 1 hè! Een comfortabele en misschien zelfs wat simpele outfit kan al snel naar een hoger niveau getild worden door de juiste accessoires toe te voegen. Denk aan een mooie armband, een stijlvolle horloge of een statement ketting. Let je er wel op dat je het niet? Less is vaak more.


5. Wees jezelf

Last but not least, wees altijd trouw aan wie jij bent. Draag je normaal gesproken geen hakken? Doe dat dan ook niet voor je date!
Ben je iemand die dat juist wél doet: Doe het dan wel. Blijf gewoon lekker dicht bij jouw eigen stijl en laat zien wie jij echt bent.


Nou, nu we deze algemene tips hebben besproken, vinden we het ook de moeite waard om eens te kijken naar specifieke situaties:


1. Casual date

Gaan jullie ergens lunchen of koffiedrinken? Kies dan voor een casual maar toch trendy look. Denk aan een paar goed zittende jeans met een leuke top en sneakers eronder. Voeg nog wat accessoires toe om het geheel af te maken.


2. Formele date 

Voor een chique avondje uit wil je natuurlijk indruk maken met jouw outfit. Ga voor een elegante jurk of combineer een mooie blouse met een nette broek of rok. Vergeet ook niet om aandacht te besteden aan jouw schoenen en accessoires.


3. Actieve date 

Als jullie een sportieve activiteit gepland hebben, zoals wandelen of fietsen, kies je natuurlijk helemaal voor comfortabele en functionele kleding. Een sportlegging met een tanktop en sportschoenen zijn hier perfect voor. Vergeet niet om een ​​leuke cap of zonnebril toe te voegen om jouw look compleet te maken.


4. Thema date 

Soms kan het zijn dat jouw date een thema heeft, bijvoorbeeld een retrofeestje of een beach party. In dit geval kun je helemaal losgaan met je outfit! Duik in jouw garderobe en creëer de perfecte look die past bij het thema van de avond.


Zo! Nu heb je alle tools die je nodig hebt om te beslissen wat je moet aantrekken op je eerste date. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat je echt moet onthouden dat het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt en trouw blijft aan wie jij bent. 
We wensen je heel veel succes en nog veel meer plezier! 

En mocht het een geslaagde date zijn, mag je ons best taggen in je foto!

Advertenties