Wat trek je aan met dit wisselvallige weer?

Wat trek je aan met dit wisselvallige weer?

TEKST Roos de Jager

BEELD Pavel Danilyuk | Travel with Lenses | Anna Shvets

Wat trek je aan met dit wisselvallige weer? 

Heb jij dat ook, dat je 's ochtends je kledingkast opent en denkt: wat moet ik in hemelsnaam aantrekken vandaag? Het weer lijkt totaal onvoorspelbaar - de ene minuut schijnt de zon volop en het volgende moment regent het pijpenstelen. Herkenbaar? Geen paniek, met deze tips kom jij een dag op pad met wisselvallig weer stylish en comfortabel door!


Laagjes, laagjes, laagjes

Het sleutelwoord bij wisselvallig weer is: laagjes. Door meerdere dunne lagen kleding over elkaar te dragen, kun je makkelijk iets uit- of aantrekken als de temperatuur verandert. Begin met een basis zoals een t-shirt of topje, draag daar overheen bijvoorbeeld een dun vest of blouse en eindig met een jacket of trenchcoat. Zo zit je altijd goed, of de zon nu schijnt of niet.


Tip: kies voor lichte, ademende materialen zoals katoen of linnen. Die voelen niet te warm aan maar bieden toch bescherming tegen een koud briesje.


Trenchcoat is de perfecte jas bij wisselvallig weer

Investeer in een goede jas

Een goede, waterdichte jas is onmisbaar bij onvoorspelbaar weer. Kies voor een exemplaar dat niet te zwaar is, zodat je hem makkelijk kunt meenemen. Een trenchcoat of parka is ideaal: die beschermt je tegen regen en wind maar zit niet te warm als de zon toch doorbreekt.


Mijn persoonlijke favoriet is een jas met een capuchon. Mocht je dan toch overvallen worden door een regenbui, zit je haar in ieder geval nog goed! Een jas in een neutrale kleur zoals zand, kaki of marineblauw is een slimme investering. Die kun je makkelijk combineren en staat eigenlijk altijd stijlvol.


Kies de juiste schoenen

Met wisselvallig weer wil je het liefst schoenen die tegen een stootje kunnen. Sneakers of leren enkellaarsjes zijn ideale allrounders. Kies voor een exemplaar dat waterdicht is of behandel je schoenen van tevoren met een spray. Natte sokken zijn echt een no-go!


Draag je toch liever een nette schoen zoals pumps? Neem dan een reservepaar mee voor als het echt pijpenstelen gaat regenen. Geloof me, je voeten zullen je dankbaar zijn. En je bespaart jezelf de pijnlijke blaren van een hele dag op hakken lopen!

My Daily Favorite - Neem een tas mee waar je kleding mee kunt opbergen

Accessoires maken de outfit

De juiste accessoires kunnen je outfit helemaal af maken én bieden bescherming tegen de elementen. Een grote sjaal is bijvoorbeeld ideaal: die kun je omdoen als het kouder wordt of juist losjes om je nek hangen als de zon schijnt. Kies voor een exemplaar in een neutrale kleur of juist een opvallende print voor een speels effect.


Een andere onmisbare accessoire is natuurlijk een paraplu. Maar wees eerlijk, zo'n standaard zwart exemplaar is niet bepaald spannend. Durf te kiezen voor een paraplu in een vrolijke kleur of met een leuke print. Daar fleurt een grijze dag direct van op!


Waar laat je al die kleding?

Oké, je hebt alle benodigde kledingstukken en accessoires, maar waar laat je die als je een dag op pad bent? Een grote tas is natuurlijk handig, maar niet altijd even praktisch om mee rond te sjouwen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg compacte opties.


Wat dacht je bijvoorbeeld van een opvouwbare rugzak? Die neemt bijna geen ruimte in en is ideaal om je jas of extra schoenen in op te bergen. Of ga voor een handige schoudertas met genoeg vakken en ritsen. Zo heb je al je spullen altijd binnen handbereik en hoef je niet te sjouwen met een loodzware tas.

Wees voorbereid

De beste tip die ik je kan geven is: wees voorbereid. Check van tevoren de weersverwachting en pas daar je outfit op aan. Onthoud dat het weer snel kan omslaan, dus neem altijd een paar extra laagjes mee voor het geval dat.


Met deze tips komt jouw dag op pad met wisselvallig weer helemaal goed. En wie weet, misschien ga je de onvoorspelbaarheid nog wel waarderen ook. Het houdt het leven tenslotte spannend! Dus trek die laagjes aan, vergeet je paraplu niet en ga die wisselvallige dag met een glimlach tegemoet. You've got this!


Heb jij nog andere tips voor het kleden bij wisselvallig weer? Laat het me weten in de comments op onze socials. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en stijltips!

Advertenties