Top 5 LHBTIQ+ movies

Top 5 LHBTIQ+ movies

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Netflix

Onze top 5 gay movies

Ben je nog aan het bijkomen van de Canal Parade gisteren? Dat komt dan goed uit!  Vandaag hebben we een leuk lijstje voor jullie samengesteld met onze top 5 favoriete LHBTIQ+ films. Of je nu zelf tot de community behoort of gewoon houdt van goede cinema, deze leuke, romantische of juist enorm pakkende films wil je niet missen. Dus pak de popcorn erbij, nestel je lekker op de bank en geniet van deze fantastische films!


1. A Fantastic Woman

We trappen af met de indrukwekkende Chileense film A Fantastic Woman. Wanneer haar veel oudere geliefde Orlando plotseling overlijdt, krijgt de transseksuele Marina te maken met vooroordelen, pesterijen en uitsluiting door Orlando's familie. Actrice Daniela Vega zet een krachtige vertolking neer als Marina, die ondanks alle tegenslag trots en waardig blijft. A Fantastic Woman is een ontroerend drama dat laat zien hoe liefde alle grenzen overstijgt. Niet voor niets won de film de Oscar voor beste buitenlandse film in 2018!

My Daily Favorite - Rocketman

2. Beach Rats

In de sfeervolle indie-film Beach Rats volgen we de tienjarige Frankie, briljant vertolkt door Harris Dickinson. Overdag hangt hij rond met zijn vrienden en vriendin, maar 's avonds chat en date hij stiekem met oudere mannen. Beach Rats is een rauwe en intieme film over ontluikende seksualiteit, zelfacceptatie en de angst om jezelf bloot te geven. De donkere en dromerige sfeer van de film blijft nog lang nazinderen. Een must-see voor de liefhebbers van arthouse cinema!


3. Rocketman

Tijd voor wat glitter en glamour met de spectaculaire biopic Rocketman. Deze film neemt ons mee in het kleurrijke leven van niemand minder dan Elton John. Taron Egerton zet een fantastische prestatie neer als de excentrieke zanger en laat zien hoe Elton vecht tegen zijn innerlijke demonen. Vol met hits als 'Your Song' en 'Tiny Dancer' is Rocketman een wervelende ode aan een van de grootste iconen uit de LHBTQ+ gemeenschap. Bereid je voor op een groot muzikaal feest!

My Daily Favorite - Love, Simon

4. Anne+

Onze enige Nederlandstalige film in de lijst is de heerlijke romcom Anne+. Gebaseerd op de gelijknamige serie volgen we de avonturen van de lesbische twintiger Anne, die worstelt met liefde, vriendschap en haar schrijverscarrière. Actrice Hanna van Vliet schittert in de hoofdrol en laat op humoristische wijze zien hoe millennial Anne haar weg probeert te vinden. Herkenbaar, charmant en oprecht: Anne+ is een film die je omarmt als een goede vriend. Kijktip voor alle lesbische en biseksuele meiden (en iedereen die van ze houdt)!


5. Love, Simon

We sluiten deze lijst af met  een heerlijke feel-good film: Love, Simon. Deze coming-of-age story volgt de 17-jarige Simon Spier, gespeeld door de charmante Nick Robinson, die er achter komt dat hij op jongens valt. Terwijl hij online een anonieme flirt begint met een klasgenoot, worstelt hij met zijn geaardheid en het uit de kast komen. Love, Simon is een lief en grappig verhaal over liefde, vriendschap en jezelf durven zijn. Perfect voor een avondje ontspannen filmplezier!


Onze top 5 gay en LHBTQ+ films
Daar hebben jullie het, lieve lezers: onze top 5 gay en LHBTQ+ films die je gezien moet hebben. Van vrolijke romcoms tot rauwe drama's, deze films laten de diversiteit en kracht van de community zien. Wij zijn benieuwd welke film jullie favoriet is en of je zelf nog aanraders hebt. Laat het ons weten in de comments op onze socials! Happy pride en tot de volgende keer!

Advertenties