Tartan is dé najaarstrend van 2024

Tartan is dé najaarstrend van 2024

TEKST Roos de Jager

BEELD Hannah-Grace

Tartan: dé trend voor najaar 2024

Het najaar staat voor de deur en dat betekent: tijd om je garderobe een update te geven! En wat is er nu leuker dan dat te doen met de allernieuwste modetrends? Dit seizoen is tartan onmisbaar in jouw kast. Deze tijdloze Schotse ruit geeft elke outfit een instant dosis stijl en persoonlijkheid. 


Mix en match met tartan

Het mooie aan tartan is dat je er alle kanten mee op kunt. Ben je een echte fashionista die graag opvalt? Ga dan voor een complete tartan look van top tot teen! Een tartan pak of jurk is gewaagd, maar ontzettend cool. Combineer met stoere boots en een leren jasje voor een edgy twist.

Liever iets subtielers? Geen probleem! Voeg gewoon een paar tartan accenten toe aan je outfit. Een tartan sjaal, tas of paar schoenen geven je look net dat beetje extra. Mix en match met andere prints en texturen voor een speelse, originele outfit.

tartantrend2-mydailyfavorite

Tartan voor elke gelegenheid

Of je nu naar je werk gaat, een avondje uit of een fancy evenement, met tartan zit je altijd goed. Voor een zakelijke look combineer je een tartan pantalon met een nette blouse en pumps. Voor een feestje mag het best een tikkeltje gewaagder. Denk aan een kort tartan rokje met een crop top en hoge laarzen. En voor een chique gelegenheid kies je voor een elegante tartan jurk met een paar killer heels.

Do's en don'ts van de tartan trend

  • - Do: Experimenteer met verschillende kleuren en prints. Van klassieke rood met zwart tot vrolijke geel met groen, er is voor ieder wat wils!
  • - Don't: Ga niet overboard met tartan. Kies voor óf een opvallend tartan item óf subtiele accenten, anders wordt het al snel too much.
  • - Do: Combineer tartan met effen kleuren voor een gebalanceerde look. Zwart, wit en grijs zijn altijd goed, maar ook felle kleuren als rood en geel staan geweldig bij tartan.

Kortom, met de tartan trend ben jij helemaal klaar voor een stijlvol najaar. Of je nu gaat voor opvallend of subtiel, met tartan maak je gegarandeerd indruk. 



Advertenties