Playhood

Playhood

TEKST Roos de Jager

BEELD Anke Leunissen Photography

Playhood

De Randstad is een smaakvolle en educatieve binnenspeelplek rijker. Maak kennis met Playhood, het nieuwste rollenspelconcept dat zich onderscheidt van alle andere binnenspeellocaties. Bij Playhood draait alles om edutainment - een combinatie van educatie en entertainment. Hier worden kinderen op een speelse wijze gestimuleerd in hun ontwikkeling.


Stel je eens voor: 

Een plein met allerlei winkeltjes op miniformaat, waar kinderen het dagelijkse leven kunnen naspelen. Maar bij Playhood gaat het verder dan alleen spelen. Elk winkeltje op het buurtplein is ontworpen met educatieve elementen, zodat kinderen spelenderwijs kunnen leren. Of het nu gaat om sociale vaardigheden of de ontwikkeling van creativiteit, Playhood biedt een vernieuwende manier van spelen.


Wat maakt Playhood anders? 

Ze werken samen met hun 'Educatie Commité', dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van extra verdiepende lagen aan het spelconcept. Samen bedenken ze leuke opdrachten en creëren ze verschillende communicatiemiddelen om het leerspectrum van kinderen tussen 1 en 7 jaar te prikkelen. Voor de jongsten betekent dit werken met symbolen, vormen en kleuren, terwijl peuters en 6-jarigen aan de slag gaan met cijfers en woorden.


Interactie en plezier

Bij edutainment draait alles om interactie en plezier maken terwijl je leert. Playhood integreert elementen als zoeken, verzamelen, puzzelen, rekenen, overleggen, samenwerken en oplossingen bedenken in hun speelsessies. Kinderen kunnen bijvoorbeeld boodschappenlijstjes maken in de supermarkt, een boevenboek uitpluizen bij het politiebureau, opdrachten uitvoeren bij het huis van de burgemeester, instructiekaarten volgen bij Dinky Kappers om te leren hoe ze moeten vlechten en bouwinstructies opvolgen bij de bouwplaats om zelf te bouwen.


Handige informatie

Playhood is gevestigd aan de Danzigerbocht 15 in De Houthavens, Amsterdam. Deze buurt staat bekend staat om diens gezinsvriendelijke sfeer en bruisende culturele scene. De locatie is dagelijks geopend en biedt speelsessies van 90 minuten aan. Er zijn tussen 09:30 en 16;00 verschillende tijdslots beschikbaar en de prijs voor kinderen van 1 tot 7 jaar bedraagt €12,-.
Voor volwassenen en kinderen van 8 tot 17 jaar is de prijs €8,-. Mmeer informatie over Playhood en het laatste nieuws vind je uiteraard op hun website.


Dus wat ga jij dit weekend doen?

Bij Playhood draait elk bezoek om plezier, creativiteit en fantasie - het is het perfecte familie-uitje in Amsterdam! De locatie zelf weerspiegelt het industriële en houten verleden van De Houthavens: Playhood is gevestigd in een voormalige houtfabriek en maakt gebruik van materialen die dit verleden laten zien.
Dus voor maximale fun en een supertoffe educatieve ervaring, waarbij je kinderen spelenderwijs kunnen leren bezoek je Playhood!

Advertenties