Oppenheimer

Oppenheimer

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Oppenheimer

Oppenheimer

Een zware, maar ongelofelijk indrukwekkende film. Althans, dat vinden wij hier op de redactie van My Daily Favorite. Deze biografische blockbuster van regisseur Christopher Nolan vertelt het verhaal van de vader van de atoombom, J. Robert Oppenheimer. Het is echt een meesterwerk wat betreft alles. De manier van filmen, de acteerprestaties, het verhaal... En daarom vanavond ook een hele grote kanshebber bij de Oscars van 2024.


Prijswinnende film

Oppenheimer heeft elke belangrijke prijs al weten te bemachtigen - BAFTA's, Critics Choice Awards, Golden Globes, DGA Awards, PGA Awards en SAG Awards - waarmee het de eerste film is sinds "Argo" (2012) die een "perfect seizoen" heeft behaald. In een vrijwel foutloze Oscar-show zou deze dramafilm van Universal Pictures het record kunnen evenaren dat in 1961 werd neergezet door "West Side Story", met maar liefst 10 awards, op één na de meeste in de geschiedenis. Variety voorspelt er acht.


Christopher Nolan

Regisseur Nolan en zijn producent Emma Thomas vormen samen een krachtig duo achter Oppenheimer en worden naar verwachting het tweede getrouwde stel dat de prijs voor beste film wint, na Richard D. Zanuck en Lili Fini Zanuck met "Driving Miss Daisy". Met een wereldwijde box office-opbrengst van bijna $1 miljard zou deze film op twee na de hoogste omzet ooit worden voor een Oscar-winnaar voor beste film, alleen overtroffen door "Titanic" en "The Lord of the Rings: The Return of the King". Daarnaast zou het de film zijn met de hoogste omzet die acteerprijzen wint voor zijn sterren, Cillian Murphy en Robert Downey Jr.

De manier waarop Nolan dit historische verhaal tot leven brengt op het grote scherm is adembenemend. Het visuele spektakel gecombineerd met de diepgaande karakters en het meeslepende verhaal maken van Oppenheimer een filmervaring die je niet mag missen.


Technisch hoogstandje

Oppenheimer is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een film die je aan het denken zet. Het roept vragen op over wetenschap, ethiek en de verantwoordelijkheid van de mensheid. Het confronteert ons met de gevolgen van onze acties en dwingt ons na te denken over wat we kunnen doen om catastrofale gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.


Maar genoeg over onze (mijn) lofzang op deze geweldige film. Ga Oppenheimer zelf kijken en ervaar het wonder dat Nolan heeft gecreëerd. Laat je meevoeren door het verhaal, bewonder de prachtige beelden en geniet van de fantastische acteerprestaties.

Laat je ons weten wat je er van vond? En we horen natuurlijk ook graag wat jouw favoriete films zijn. Wie weet ontdekken wij dan binnenkort weer een nieuwe favorite!
Fijne zondag!

Advertenties