Miri Mary Indian Restuarant

Miri Mary Indian Restuarant

TEKST Roos de Jager

BEELD Miri Mary

Miri Mary Indian Restuarant

Afgelopen vrijdag hadden we hier op de redactie eens zin in iets nieuws! Iets spannends op culinair gebied. Jullie weten ondertussen dat de Aziatische keuken tot onze absolute favori(e)te keukens hoort. Dus na een middagje workshoppen in Amsterdam besloten we naar één van de gezelligste wijken van onze hoofdstad te gaan: De Pijp. En wat voor een geluk hadden we! Anders dan normaal keken we eens verder dan het Marie Heineken- of Gerard Douplein. Na een beetje rondgelopen te hebben, belandden we namelijk bij restaurant Miri Mary: Een hippe zaak met een Indiase kaart. Nou, culi-liefjes: We hebben nieuws: Dit werd een avondje voor in de boeken. Van de heerlijke cocktails tot het overheerlijke eten en de gezellige no-nonsense sfeer: Miri Mary heeft het wat ons betreft echt allemaal!


Cocktails om je vingers bij af te likken

Onze avond begon met een rondje cocktails. En wat voor cocktails! We kozen voor de Dark 'N Really Stormy, een heerlijke mix van donkere rum, gemberbier en limoen, de Emerald Elixer, een frisse combinatie van gin, komkommer en munt en onze nu al favorite: de Bombay Cooler: Een exotische blend van wodka, kokoswater, limoen en Indiase specerijen. Het is serieus een hele poos geleden dat we zulke intens lekkere cocktails hebben gehad. De jongste stagiair (no worries, nog altijd 21+) wenste er zowaar een badkuip vol van!

Maar genoeg over de drankjes. Laten we het over het eten hebben, want Miri Mary had overduidelijk nog veel meer voor ons in petto!

Indian Restaurant Miri Mary

Shared dining op z'n best

Bij Miri Mary doen ze aan shared dining. En dat betekent: veel verschillende gerechtjes om samen te delen. Perfect dus voor een vriendinnengroepje! Maar natuurlijk ook voor ons, want zo konden we van alles proeven.


De meeste gerechten worden min of meer tegelijkertijd geserveerd:  De té lekkere Miri's spiced chicken - krokante stukjes kip in een heerlijke, licht pittige marinade, de Sweet Potato Samosa, de Goan Chorizo Bruschetta, maar ook de crispy okra waren echt verrassend goed. Nooit gedacht dat gefrituurde okra zo lekker kon zijn. Ook de butter chicken en misschien wel vooral Mary's Favo(u)rite Crêpes waren werkelijk waar om je vingers bij af te likken!

Hebben we het al gehad over het huisgebakken naanbrood? 2 smaken maar liefst: Butter Naan en Garlic Naan! Zo vers, zo zacht, zo heerlijk! Als Miri Mary naast ons kantoor zou zitten, zouden we alleen al voor dat brood waarschijnlijk elke dag bij hen op de stoep staan.

Miri Mary Indian Restaurant

Trendy traditioneel in De Pijp

Maar Miri Mary is meer dan alleen lekker eten en goede cocktails. Ook de inrichting is top. Het is een mooie mix van trendy en traditioneel, met veel licht en gezellige zithoekjes. Perfect voor een avondje bijkletsen met vriendinnen, een date met je lief of met je collegaatjes zoals wij! De topsfeer daar wordt sowieso mede mogelijk gemaakt voor het personeel: Wat een fijne mensen! Ze zijn vriendelijk, behulpzaam en duidelijk blij met hun werk. Dat zie je niet overal in de horeca kunnen we uit ervaring vertellen. Bij Miri Mary voel je je echt welkom.


Een must-visit in Amsterdam

We kunnen het dus niet vaak genoeg zeggen: Als je in Amsterdam bent, pak de tram of de metro naar De Pijp en ga dan naar Miri Mary Indian Restaurant. Het is echt een culinaire verrassingsreis door India die je niet snel zult vergeten. Van de heerlijke cocktails en het overheerlijke eten tot de fijne sfeer en het vriendelijke personeel: Dit restaurant heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde avond uit.


Dus plan snel een avondje met je vriendinnen of je lief en ga deze hidden gem (of gewoon keiharde hotspot) in De Pijp ontdekken. Je zult er geen spijt van krijgen. En wie weet komen jullie ons er nog wel eens tegen. Waarschijnlijk dan wel met onze neusjes in het receptenboek van Miri Mary, want hun gerechten willen we thuis ook kunnen maken!


Advertenties