McDonald's en Crocs slaan voeten ineen voor unieke samenwerking

McDonald's en Crocs slaan voeten ineen voor unieke samenwerking

TEKST Ferris ter Meer

BEELD McDonald's x Crocs

McDonalds & Crocs

Here we go again. De discussie tussen generatie Boomers (waar niemand op deze redactie overigens officieel toe behoort) en de generatie Z,of beter gezegd Gen Z.
Zijn de Crocs mooi, leuk, tijdelijk of zijn het gedrochten? Hate it or love it: McDonald's en Crocs hebben hun krachten gebundeld voor een opvallende wereldwijde samenwerking. Beide merken hebben besloten een exclusieve collectie van deze nu al iconische schoenen op de markt te brengen. Sinds 14 november zal de gelimiteerde McDonald's x Crocs-collectie beschikbaar zijn in maar liefst 35 landen. Deze bijzondere collectie omvat vier paar McDonald's x Crocs-clogs, drie paar McDonald's Land Character-sokken en diverse McDonald's Jibbitz met iconische menu-items.


Uniek samenspel van twee populaire merken

Tof is deze collab natuurlijk wel te noemen. Zowel McDonald's als Crocs hebben een grote aantrekkingskracht op de jongere generatie, met name Gen Z. Beide merken hebben unieke kenmerken en dragen (steeds meer) bij aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. McDonald's is altijd bezig met innovatie in zowel het menu als in de marketingstrategieën. Ze weten precies wat hun klanten willen en spelen hierop in. 
Crocs staat bekend om comfortabele schoenen die, ondanks dat ondertussen 1 op de 5 mensen ze wel in hun garderobe heeft, individualiteit uitstralen binnen de modewereld. 


Een goed doel

Naast het creëren van een unieke collectie, gaat een deel van de opbrengst van deze samenwerking naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Hiermee willen beide merken bijdragen aan het welzijn van kinderen over de hele wereld. Crocs doneert niet alleen royalties aan dit goede doel, maar zal ook schoenen beschikbaar stellen in volwassen- en kindermaten voor Ronald McDonald House Charities, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor zieke kinderen en hun families.


Verkrijgbaarheid

Onze inbox ontplofte van de week al met de vraag waar deze gelimiteerde McDonald's x Crocs-collectie verkrijgbaar zal zijn. 
Aanvankelijk was er even sprake van dat dit alleen via enkele geselecteerde winkels en online platforms zou gaan, maar nu een week later zien we de opvallende schoenen eigenlijk al overal terug. Lekkere Googlen, kopen bij de betrouwbare webshops en genieten van jouw toch wel exclusieve Crocs! 
Ps. stuur ons gerust een fotootje toe met hoe jij ze draagt! 

Advertenties