Leukste films voor het hele gezin

Leukste films voor het hele gezin

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Colourbox | Netflix

Leukste films voor het hele gezin

Hallo lieve lezers van My Daily Favorite! Het is weer zomervakantie en dat betekent: op reis naar je favoriete vakantiebestemming. Of je nu met de auto, trein of vliegtuig gaat, een lange reis kan soms best saai zijn, vooral voor de kids. Maar geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing: een leuke film kijken onderweg! In dit artikel delen we de leukste filmtips voor het hele gezin, van de allerkleinsten tot de stoere tieners. Dus pak de popcorn er maar bij en lees snel verder!


Voor de allerkleinsten: Buurman & Buurman

Reizen met baby's of peuters kan best een uitdaging zijn. Je wilt ze graag rustig houden, maar ook vermaken. Onze tip? Zet Buurman & Buurman op! Deze kleurrijke televisieserie is perfect voor de allerkleinsten. Met rustige beelden en zonder heftige acties is het gewoon vriendelijke televisie. Je kleintjes zullen geboeid blijven kijken naar de grappige avonturen van de twee buurmannen. En wie weet leren ze nog wat handige klusjes ook, haha!


Voor de stoere kids: Paw Patrol

Heb je kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar? Dan is Paw Patrol echt iets voor hen! Deze vrolijke animatieserie volgt een stoere puppybende, aangestuurd door de 10-jarige Ryder. Samen voeren ze heldhaftige reddingsacties uit. Met veel humor en spanning is dit een serie waar je kids geen genoeg van zullen krijgen. Perfect voor een lange autoreis of vlucht. En stiekem vinden wij volwassenen die schattige puppy's ook wel heel leuk, toch?

Spiderman NO Way Home - Photo by Netflix

Voor de bioscoop-fans: Spiderman No Way Home

Reizen met kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar kan soms een drama zijn. Ze zijn te cool voor kinderfilms, maar nog net iets te jong voor veel volwassen films. Gelukkig is er Spiderman No Way Home! Deze spectaculaire superheldenfilm zit vol actie, humor en spanning. Ideaal om je tieners even zoet te houden tijdens de reis. En als bonus: na afloop kunnen jullie gezellig discussiëren over die epische plottwist. Wedden dat je kind stiekem toch onder de indruk is van jouw filmkennis?


Voor de social media generatie: laat ze zelf kiezen!

Oké, we moeten eerlijk zijn: tieners van tegenwoordig vermaken zichzelf wel tijdens een reis. Met hun smartphone in de aanslag streamen ze hun favoriete series of scrollen ze eindeloos door social media. Ons advies? Laat ze lekker hun gang gaan! Zo lang ze hun koptelefoon maar opzetten en jou niet lastigvallen met TikTok-dansjes, toch? Scheelt jou weer een hoop gedoe om een geschikte film uit te zoeken.


Voor de oudere tieners: Ferris Bueller's Day Off

Heb je toch een filmtip nodig voor je 18-jarige tijdens die 2 uur durende wifi-loze vlucht? Ga voor een oude klassieker als Ferris Bueller's Day Off! Deze heerlijke comedy uit 1986 volgt Ferris (nee, niet die van ons), die besluit een dagje te spijbelen van school. Samen met zijn beste vriend Cameron en vriendinnetje Sloane beleeft hij de gekste avonturen. Gegarandeerd dat je kind (stiekem) meelacht om alle grappen. En misschien inspireer je ze nog om vaker quality time met jou door te brengen, in plaats van die saaie schoolbanken, haha! 


Voor de volwassenen: van spannend tot luchtig

Zo, de kids zijn lekker voorzien van films voor onderweg. Maar vergeet jezelf niet, lieve lezers! Ook jij verdient wat quality me-time tijdens die lange reis. Zin in een spannende klassieker? Kies dan voor The Shawshank Redemption. Deze meeslepende gevangenisfilm houdt je van begin tot eind in z'n greep.


Liever iets luchtigs en vrolijks? Ga dan voor Intouchables! Deze Franse feel-good film vertelt het hartverwarmende verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de rijke Philippe en zijn verpleeghulp Driss, briljant vertolkt door Omar Sy die je ook kent van deze topserie! Gegarandeerd dat je met een grote glimlach blijft kijken.

Heb jij  nog leuke filmtips?

Nou lieve lezers, hopelijk hebben we jullie hiermee op weg geholpen met de leukste filmtips voor het hele gezin! Maar we zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie favorieten. Hebben jullie nog andere aanraders voor onderweg? Laat het ons weten op onze social media kanalen! Wij wensen jullie in ieder geval een fantastische, filmgevulde reis en natuurlijk een heerlijke vakantie. Geniet ervan!

Advertenties