Leuke dingen om dit regenachtige weekend te doen

Leuke dingen om dit regenachtige weekend te doen

TEKST Roos de Jager

BEELD Tima Miroshnichenko

Leuke tips voor dit regenachtige weekend 

Hallo lieve lezers! Het is weer zo'n typisch Nederlands weekend: regen, regen en nog eens regen. Maar niet getreurd! Er zijn genoeg leuke dingen om te doen, zelfs als het weer even niet meezit. Speciaal voor jullie hebben we een lijst samengesteld met inspirerende ideeën om er toch een gezellig en ontspannen weekend van te maken. Dus trek je regenlaarzen aan, pak je paraplu en laten we er samen iets leuks van maken!


1. Organiseer een filmmarathon met vriendinnen

Wat is er nu leuker dan met je beste vriendinnen op de bank te ploffen voor een filmmarathon? Kies een thema (zoals romantische komedies of spannende thrillers), stock je voorraadkast met lekkere snacks en drankjes, en nestelt je lekker onder een warm dekentje. Wedden dat jullie de regen binnen no-time vergeten zijn? Extra punten als je de filmkeuze afstemt op het weer, zoals "Singing in the Rain" of "The Perfect Storm".


2. Verwen jezelf met een home spa-dag

Zie je op tegen de drukte van een echt wellnesscentrum? Creëer dan gewoon je eigen spa thuis! Trek je badjas aan, zet een rustgevend muziekje op en trakteer jezelf op een heerlijk verwenmomentje. Neem een lang bad met je favoriete badolie of bruisballen, doe een voedend gezichtsmasker, geef jezelf een manicure en pedicure... Jij bepaalt helemaal zelf hoe jouw persoonlijke spa-dag eruit ziet. Wie weet ontdek je nog een verborgen talent en kun je binnenkort je eigen beautysalon beginnen!


3. Duik de keuken in voor een bakmarathon

Als het buiten guur en nat is, is er niets beters dan de warmte van de keuken op te zoeken. Waarom niet je innerlijke Heel Holland Bakt ster loslaten op een regenachtige dag? Zoek een paar lekkere recepten uit (op internet zijn er genoeg te vinden!), haal de benodigde ingrediënten in huis en ga aan de slag. Van appeltaart tot cupcakes en van koekjes tot brood: de mogelijkheden zijn eindeloos. En het beste van alles? Je huis ruikt de rest van de dag heerlijk naar versgebakken lekkernijen!


4. Maak een virtuele stedentrip

Droom je van een citytrip naar Parijs, New York of Tokio, maar zit het weer (of je budget) even niet mee? Geen probleem, want dankzij het internet kun je gewoon vanuit je luie stoel op reis! Veel musea bieden tegenwoordig virtuele tours aan, waardoor je gewoon vanuit huis door de zalen kunt dwalen. Ook zijn er talloze reisblogs en -vlogs te vinden die je meenemen naar de mooiste plekken ter wereld. Zet een lekker muziekje op, maak een bijpassend gerechtje en je waant je zo in jouw droombestemming. Bon voyage!

Leuke dingen om te doen dit weekend - My Daily Favorite

5. Ga aan de slag met een nieuwe hobby

Heb je altijd al willen leren haken, schilderen of een instrument bespelen? Een regenachtig weekend is het perfecte moment om eindelijk met die nieuwe hobby te beginnen! Op internet vind je talloze tutorials en online cursussen voor beginners, vaak nog gratis ook. Dus zoek iets uit wat je leuk lijkt, schaf de benodigde materialen aan en ga ervoor. Wie weet ontdek je een verborgen talent in jezelf en kun je straks iedereen verrassen met je zelfgemaakte creaties of muzikale kunsten.


6. Organiseer een spelletjesmiddag

Ken je dat, zo'n gezellige middag waarop de tijd voorbij vliegt met spelletjes en veel gelach? Nodig je familie of vrienden uit voor een ouderwetse spelletjesmiddag! Haal je favoriete bordspellen uit de kast, zorg voor wat lekkers te knabbelen en te drinken, en je bent klaar voor urenlang speelplezier. Ganzenborden, Monopoly, Triviant... er is voor ieder wat wils. En stiekem is een beetje competitie op z'n tijd best gezond voor de onderlinge band, toch?


7. Maak een fotoboek van je mooiste herinneringen

We maken tegenwoordig allemaal honderden foto's, maar vaak blijven die ergens op een schijf of in de cloud staan. Zonde! Print je mooiste herinneringen uit en maak er een prachtig fotoboek van, oldschool met fotolijm en versiersels. Zo kun je nog jaren genieten van die bijzondere momenten en ze gemakkelijk met anderen delen. Een perfect project voor een regenachtige dag, want voor je het weet ben je uren zoet met het uitzoeken van de leukste kiekjes.


Ik hoop dat ik jullie hiermee wat leuke ideeën heb gegeven om toch een fijn weekend te hebben, ondanks het sombere weer. Laat je vooral niet tegenhouden door een beetje regen, maar maak er gewoon het beste van. Geniet van de kleine dingen, daag jezelf uit om iets nieuws te proberen en koester de momenten van samenzijn met je dierbaren. En bedenk: zonder regen geen regenboog! Heel veel plezier dit weekend en tot de volgende blog!

Advertenties