KidZcity Utrecht

KidZcity Utrecht

TEKST Roos de Jager

BEELD KidZcity

KidZcity in Utrecht

Soms weet je even niet meer wat je met je kinderen moet doen. De speeltuin is te nat, het attractiepark is te duur en de bioscoop is te saai. Wat ga je dan doen?
Nou.. Wij hebben KidZcity in Utrecht ontdekt. Een mega overdekt speelpark wat - zonder te overdrijven - eindeloos speelplezier biedt voor kinderen tot een jaar of 12.

Klimmen, glijden, springen, draaien, botsten, rennen en zelfs gamen: Het is er allemaal! 

Spectaculaire attracties in KidZcity Utrecht

KidZcity Utrecht heeft een breed aanbod aan attracties waar je kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Een van de hoogtepunten is de familieglijbaan met maar liefst 6 banen, waar de kids lekker de strijd aan kunnen gaan met hun broertjes, zusjes of vriendjes.

Eens zien wie er als eerste beneden is!

Wij starten de dag ontspannen op de carrousel met paardjes en de draaimolen met luchtballonnen. Hierop kun je rondjes draaien tot je erbij neervalt (maar dat gebeurt natuurlijk niet, want de attracties zijn hartstikke veilig). Tot zover de rust.


Klimmen, klauteren en springen in het speelkasteel

Onze kroost had namelijk allang het speelkasteel met glijbanen ontdekt en waren dus in no-time tot aan de top geklommen om luttele seconden daarna weer naar beneden te glijden. En dat een keer of 6 achter elkaar.
Ook de klimnetten waar je doorheen klimt om allerlei geheimen gangetjes te ontdekken viel goed in de smaak, evenals de ballenbak met maar liefst 15.000 (!!) zachte ballen. Dat de ballen zo zacht zijn is trouwens maar goed ook, want we werden allemaal flink beschoten door de luchtdrukkanonnen bij "The Timekeeper".


Uitgeput als dat we waren besloten we de kids kennis te laten maken in het klimdoolhof, terwijl wij even op adem kwamen tijdens een ritje in de safaritrein. Konden wij gelijk even genieten van het uitzicht over het park.


Spelen en ontspannen in de Pamperhoek

Ook aan de allerkleinsten is gedacht in KidZcity Utrecht. In de Pamperhoek kunnen peuters en kleuters veilig spelen in een speciaal voor hen ingerichte ruimte. Hier zijn zachte speeltoestellen, een ballenbak en natuurlijk een fijne luierruimte voor de verschoningen tussendoor.

Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn doen wij ons op het terras even te goed aan een kopje koffie, checken we onze mail en werken onze social media's bij met de talloze foto's van onze schattig spelende kids.


Circustheater en digitale vis ontwerpen

Naast alle attracties zijn er in KidZcity Utrecht ook regelmatig shows en optredens in het Circustheater. Laat je entertainen door grappige clowns en andere circusartiesten en geniet van een wervelende show.


En heb je altijd al een eigen vis willen ontwerpen? Dat kan in ViZcity! In deze digitale aquariumwereld kun je je creativiteit de vrije loop laten en de mooiste vissen maken. Wie weet zwemt jouw creatie binnenkort wel rond in het grote aquarium bij de ingang.


Praktische informatie voor je bezoek aan KidZcity Utrecht

KidZcity Utrecht is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur en het park ligt op loopafstand van treinstation Utrecht Zuilen. Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en in schoolvakanties zelfs tot 19.00 uur.


Tickets kun je online kopen via de website van KidZcity Utrecht of gewoon aan de kassa. Er zijn regelmatig leuke acties en kortingen, dus houd de website in de gaten. En met de KidZcity-pas kun je een jaar lang onbeperkt naar binnen, ideaal voor gezinnen die vaker willen komen.


Dus waar wacht je nog op? Trommel je kinderen op en breng een bezoekje aan KidZcity Utrecht. Gegarandeerd een dag vol speelplezier voor het hele gezin!

Advertenties