Je huis een herfst inrichting geven

Je huis een herfst inrichting geven

TEKST Roos de Jager

BEELD Vloerenbaas.nl

Herfst inrichting 

De herfst is wat het weer betreft al volop begonnen en dat betekent dat het tijd is om je interieur een gezellige en warme uitstraling te geven. Weg met die frisse zomerse kleuren en materialen, welkom knusse herfsttinten en zachte stoffen! In deze blogpost geven wij jou de leukste tips om je inrichting helemaal klaar te maken voor het herfstseizoen. Dus pak een kop warme chocolademelk, kruip lekker onder een dekentje en laat je inspireren! 


1. Voeg warme herfstkleuren toe

De makkelijkste manier om je interieur een herfstgevoel te geven, is door warme herfsttinten toe te voegen. Denk aan kleuren als bordeauxrood, mosterdgeel, cognacbruin en donkergroen. Deze kleuren kun je verwerken in kussentjes, dekens, gordijnen of een vloerkleed. Zo creëer je in een handomdraai een knusse sfeer.


Tip: Combineer verschillende herfsttinten met elkaar voor een speels effect. Zoals mosterdgeel met cognacbruin of bordeauxrood met donkergroen. Lekker warm en uitnodigend!


2. Kies voor natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen passen perfect bij de herfst. Denk aan hout, wol, linnen en leer. Deze materialen geven je interieur een organische en aardse uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een houten salontafel met een linnen bank en wollen plaids. Of zet een paar leren poefs neer voor extra zitplekken.


Ook met accessoires kun je natuurlijke materialen toevoegen. Wat dacht je van een houten fruitschaal, een rieten mand of een juten vloerkleed? Deze items geven je interieur meteen een herfstachtige touch.

Een leuke herfst inrichting - My Daily Favorite

3. Creëer knusse hoekjes

In de herfst wil je het liefst lekker knus binnen zitten. Maak daarom gezellige zithoekjes in huis waar je heerlijk kunt relaxen met een boek of een serie kunt kijken. Zet een comfortabele fauteuil bij het raam met een bijpassend voetenbankje en een zachte plaid. Of maak een knus leeshoekje met een stapel kussens en een paar kaarsen erbij. Wedden dat je daar de hele herfst wilt blijven zitten?


4. Versier met herfstbladeren en pompoenen

Herfstbladeren en pompoenen zijn dé decoraties voor het herfstseizoen. Verzamel tijdens een boswandeling wat mooie bladeren en takken en zet ze in een vaas op tafel. Of koop een paar pompoenen in verschillende maten en kleuren en verdeel ze door het huis. Instant herfstsfeer gegarandeerd!


Je kunt ook zelf aan de slag gaan met herfstdecoraties. Maak bijvoorbeeld een herfstslinger van gedroogde bladeren of verf een paar pompoenen in metallic kleuren voor een moderne twist. Het is niet alleen leuk om te doen, maar je huis ziet er ook meteen supergezellig uit.


5. Voeg sfeerverlichting toe

Goede verlichting is essentieel voor een knusse herfstsfeer. Kies voor warm, gedimd licht in plaats van felle lampen. Denk aan sfeerlampjes, kaarsen of een tafellamp met een gezellige lampenkap. Zo creëer je 's avonds een intieme en ontspannen sfeer in huis.


Tip: Maak je eigen herfstlampionnen door glazen potten te vullen met herfstbladeren en er een waxinelichtje in te zetten. Superleuk als decoratie op de eettafel of in de vensterbank!

 leuke herfst inrichting - My Daily Favorite

6. Haal de natuur in huis

Breng de natuur naar binnen met herfstachtige planten en bloemen. Denk aan takken met bessen, een boeket met herfstkleuren of een paar kleine pompoenen als decoratie. Deze natuurlijke elementen geven je interieur meteen een herfstachtige uitstraling.


Ook gedroogde bloemen en grassen doen het goed in de herfst. Maak bijvoorbeeld een mooie droogboeket met pampasgrassen, distels en rozen. Zo geniet je extra lang van de herfstkleuren in huis.


7. Maak het extra knus met textiel

Tenslotte kun je met textiel je huis extra knus maken voor de herfst. Denk aan dikke, zachte plaids en kussens in warme herfstkleuren en materialen. Leg een paar gebreide dekens op de bank en op bed voor een instant knuffelgevoel. 


Ook met gordijnen kun je sfeer creëren. Kies voor gordijnen van een zwaardere stof, zoals fluweel of velours, voor een warme en luxe uitstraling. Perfect om je huis om te toveren tot een knus herfstparadijs!


Ik hoop dat je met deze tips helemaal in de herfstmodus komt en volop kunt genieten van dit prachtige seizoen. Laat de wind maar waaien en de regen maar vallen, jij zit lekker warm en knus binnen. Veel plezier met het herfstklaar maken van je huis! 


Heb jij nog andere leuke tips om je interieur aan te passen aan de herfst? Laat het ons weten in de comments op onze socials! We zijn razend benieuwd naar jullie ideeën!

Advertenties