Huisparfum kopen?

Huisparfum kopen?

TEKST Roos de Jager

BEELD Loods 5 | Artisan Beauty

Huisparfum kopen? Alles wat je moet weten voor een heerlijk geurend huis!

Heb je wel eens nagedacht over hoe je huis ruikt? Misschien niet bewust, maar geuren hebben een enorme invloed op je stemming en gevoel van welzijn. Met de juiste huisparfum kun je je woning omtoveren tot een oase van rust en gezelligheid. In dit artikel geven we je tips en aanraders voor het kiezen van de perfecte geur, bespreken we of het gezond is en hoeveel het kost. 


Artisan Beauty huisparfum - geurstokjes

Tips voor het kiezen van de juiste huisparfum

Het kiezen van de perfecte huisparfum kan een uitdaging zijn, maar met deze tips wordt het een stuk makkelijker:

  1. Bepaal de sfeer die je wilt creëren: 
    Wil je een ontspannen, energieke of gezellige sfeer? Verschillende geuren hebben verschillende effecten op je stemming.

  2. Houd rekening met de ruimte: 
    Kies een geur die past bij de functie van de kamer. In de keuken zijn frisse, citrusachtige geuren vaak prettig, terwijl in de slaapkamer rustgevende, bloemige geuren beter tot hun recht komen.

  3. Test de geur: 
    Voordat je een grote fles koopt, test je de geur eerst in een kleine hoeveelheid. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  4. Wissel af met de seizoenen: 
    Pas je huisparfum aan de seizoenen aan. In de zomer zijn lichte, frisse geuren heerlijk, terwijl in de winter warme, kruidige geuren voor extra gezelligheid zorgen.


Onze top 5 huisparfum aanraders

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een huisparfum, geven we je graag onze top 5 aanraders:

  1. Lavendel: 
    Deze rustgevende geur is perfect voor de slaapkamer en helpt je ontspannen na een lange dag.

  2. Citrus: 
    Frisse citrusgeuren, zoals citroen of sinaasappel, geven je een energiek gevoel en zijn ideaal voor in de keuken of in een werkkamer.

  3. Jasmijn: 
    Deze bloemige geur heeft een exotisch tintje en geeft je huis een luxueuze uitstraling. Ideaal voor in de woonkamer dus.

  4. Dennen: 
    Breng de natuur in huis met de frisse geur van dennennaalden, perfect voor een opgewekte stemming. Uitstekend voor in de overloop of hal.

  5. Vanille: 
    Deze zoete, warme geur creëert een gezellige sfeer en is heerlijk tijdens koude winterdagen.


Is huisparfum gezond?

Een veel gestelde vraag is of huisparfum gezond is. Het antwoord hangt af van het type parfum en je persoonlijke gevoeligheid. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:


  • Kies voor natuurlijke, etherische oliën in plaats van synthetische luchtverfrissers. Deze bevatten minder schadelijke stoffen. En gebruik huisparfum met mate. Te veel parfum kan irritatie aan de luchtwegen veroorzaken, vooral bij mensen met allergieën of astma. Bovendien is een overkill niet lekker. Denk maar aan die dame met 20 liter loodzware parfum die in die volgepakte tram naast je kwam zitten. Een andere tip is het regelmatig ventileren van de woning. Dit voorkomt dat geuren zich gaan ophopen en dat de luchtkwaliteit in je huis verslechtert. Het is overigens altijd aan te raden om je woning lekker te ventileren.

    Als je deze richtlijnen volgt, kun je veilig genieten van de voordelen van huisparfum zonder je gezondheid in gevaar te brengen. 
Artisan Beauty huisparfum - geurbrander

Wat kost huisparfum?

De kosten van huisparfum variëren sterk, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de grootte van de verpakking. Je kunt al een lekkere geur in huis halen voor een paar euro, maar voor hoogwaardige, natuurlijke parfums betaal je al snel tientallen euro's.


Ons advies? Investeer in een kwalitatief goede huisparfum die lang meegaat. Een flesje van 100 ml kan al gauw een paar maanden meegaan, waardoor de prijs per gebruik relatief laag blijft. Bovendien zul je meer genieten van een parfum van hoge kwaliteit.

Met de juiste geur in huis creëer je de juiste sfeer

Huisparfum is een eenvoudige en effectieve manier om je huis om te toveren tot een oase van rust en gezelligheid. Met de juiste geur creëer je precies de sfeer die je wilt en voelt je huis als een warm, uitnodigend thuis.


Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van huisparfums en vind de geur die perfect bij jou en je huis past. Je zult versteld staan van het verschil dat het maakt! Laat jij ons weten of en hoe jij jouw huis lekker laat ruiken? We zien het graag op onze facebook pagina

Advertenties