Huis- en tuintrends van 2024

Huis- en tuintrends van 2024

TEKST Roos de Jager

BEELD rawarchitectuurstudio.nl

Huis- en tuintrends van 2024

Hey tuinliefhebber! Ben je op zoek naar een manier om de verbinding tussen binnen en buiten in jouw tuin te versterken? Dan is het streven naar een naadloos tuinontwerp dé trend voor jou! In deze blogpost laten we je kennismaken met de wondere wereld van naadloze tuinontwerpen en geven we je inspiratie om jouw buitenruimte om te toveren tot een harmonieuze oase.


Naadloos tuinontwerp

Wanneer we spreken over een naadloos tuinontwerp, bedoelen we eigenlijk dat er geen duidelijke grens meer is tussen binnen en buiten. Het creëren van een vloeiende overgang tussen beide ruimtes zorgt voor een gevoel van harmonie, rust en openheid. Dit wordt mogelijk gemaakt door slim gebruik te maken van terrassen, veranda's en glazen schuifdeuren die als het ware de binnen- en buitenruimtes in elkaar laten overlopen.


Tuintegels voor zowel binnen als buiten

Een belangrijk element in een naadloos tuinontwerp is de keuze van materialen. Waar grijze tegels traditioneel veel gebruikt werden, zien we nu steeds vaker aardse tinten zoals beige opduiken. Beige heeft namelijk de eigenschap om goed te integreren met natuurlijke elementen en past daardoor perfect bij elke leefomgeving. Sterker nog: Een mooie tegel met een prachtige kalk-zandsteen uitstraling kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Zeker als je vloerverwarming hebt.
Maar ook als je een houten- of parket vloer binnen hebt, zie je steeds meer tegels in exact hetzelfde ontwerp, met als gevolgd een naadloze aansluiting op de binnenruimte.
 


Een vloeiende overgang

Maar hoe breng je nu die harmonie tussen binnen en buiten tot stand? Een strategische plaatsing van terrassen kan bijvoorbeeld helpen om de overgang tussen beide ruimtes vloeiend te laten verlopen. Denk hierbij aan een terras dat direct grenst aan de woonkamer, waar je gemakkelijk naar buiten kunt stappen om te genieten van de tuin. Door het gebruik van glazen schuifdeuren creëer je niet alleen een visuele verbinding, maar behoud je ook het gevoel van ruimte en openheid.

My Daily Favorite - Binnen en buiten naadloos met elkaar verbinden (2) webp.webp 47.6 KB


Veranda

Een veranda is eveneens een uitstekende toevoeging aan een naadloos tuinontwerp. Het biedt beschutting tegen wind en regen, terwijl je toch het gevoel hebt buiten te zijn. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van de natuur, zonder gestoord te worden door ongunstige weersomstandigheden.


Beplanting

Naast de fysieke elementen in een tuinontwerp, speelt ook beplanting een belangrijke rol in het creëren van harmonie tussen binnen en buiten. Kies voor planten die zowel in huis als in de tuin kunnen gedijen, zoals grote kamerplanten die je tijdens warme dagen naar buiten kunt verplaatsen. Op deze manier wordt er een visuele connectie gemaakt tussen beide ruimtes en krijg je het gevoel alsof ze één geheel vormen.


Geschikt voor elke woning met een buitenruimte

Tot slot willen we nog benadrukken dat naadloze tuinontwerpen niet alleen geschikt zijn voor moderne woningen. Ook bij oudere woningen kunnen deze ontwerpen juist zorgen voor een verrassend contrast tussen oud en nieuw. Durf te experimenteren met verschillende materialen en stijlen om zo een unieke sfeer te creëren die aansluit bij jouw persoonlijke smaak.


Harmonieuze verbinding

Kortom, met een naadloos tuinontwerp creëer je een harmonieuze verbinding tussen binnen en buiten. Door gebruik te maken van strategisch geplaatste terrassen, veranda's en glazen schuifdeuren vervaagt de grens tussen beide ruimtes en ontstaat er een uitnodigende en open sfeer. Met de juiste materiaalkeuze, zoals de GeoCeramica® Landstone tegels, en het toevoegen van passende beplanting wordt jouw tuin één met je interieur. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet het hele jaar door van jouw prachtige, naadloze tuinontwerp!

Advertenties