Hoe voorkom je lippenstift op je tanden?

Hoe voorkom je lippenstift op je tanden?

TEKST Miss Josephina

BEELD Vitaly Gorbachev

Lippenstift op je tanden voorkomen

Ow Maaay Gawd! Ken je dat moment dat je jezelf helemaal hebt opgemaakt, je favoriete lippenstift hebt aangebracht en klaar bent om de alles en iedereen te gaan rocken met je stralende lach... Maar dan als het veel- en veel te laat is - je ineens beseft dat je lippenstift op je tanden zit? .. dat kan echt niet meer hoor. I mean... Dat is niet bepaald de look waar we voor gaan, toch? But no worries! Wij hebben een paar handige tips en trucs voor je om dit ultieme beauty-ongemak te voorkomen. Lees snel verder en ontdek hoe jij vanaf nu altijd kunt schitteren met die lekkere glimlach van je! Die perfecte glimlach!


1. Gebruik een lipliner

Okay, ten eerste: Gebruik een lipliner. Deze is namelijk niet alleen handig om je lippen mooi te omlijnen en je lippenstift langer te laten zitten, maar het kan ook helpen voorkomen dat je lippenstift op je tanden terechtkomt. Hoe? Nou: Trek eerst de contouren van je lippen na met een lipliner in een kleur die overeenkomt met je lippenstift. Vul vervolgens ook je lippen lichtjes in met de lipliner. Dit creëert een basis waarop je lippenstift beter hecht en minder snel uitloopt of afgeeft op je tanden. Easy peasy, toch?


2. Dep je lippen af

Secondly: Dep je lippen voorzichtig af met een tissue, na het aanbrengen van je lippenstift. Doe je mond open en plaats de tissue tussen je lippen. Sluit je mond zachtjes en trek de tissue er weer uit. Hiermee verwijder je het overtollige product dat anders misschien op je tanden terecht zou komen. Vooral bij crèmige en glanzende lippenstift texturen werkt dit goed. Bij matte lippenstift is dit trucje wat minder effectief, maar hey... It's worth trying toch?


3. Gebruik je vinger

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar believe me: Het werkt echt! Steek je wijsvinger in je mond, sluit je lippen eromheen en trek je vinger er weer uit. Nee nee.. hou je gemak nu. Niet senueel gaan kijken jij. Gewoon praktisch okay? Anyway: Je vinger neemt nu het teveel aan lippenstift op dat anders op je tanden zou belanden. En zorg er alsjeblieft voor dat je vinger schoon is voordat je dit doet, anders krijg je meer dan alleen lippenstift in je mond. Ieuwwww.. Gross!

Hoe voorkom je lippenstift op je tanden?

4. Poeder is je vriend

Na het aanbrengen van je lippenstift, neem een klein beetje translucent poeder op een kwastje en dep je dit voorzichtig op je lippen. De poeder absorbeert al het overtollige product en zorgt ervoor dat je lippenstift beter blijft zitten. Bovendien voorkomt het dat je lippenstift gaat vlekken of afgeven., Precies: Dus ook niet op je tanden. Handig toch? Je kunt ook een dun laagje foundation of concealer op je lippen aanbrengen voordat je je lippenstift opdoet voor een vergelijkbaar effect.


5. Kies de juiste lippenstift formule

Sommige lippenstift formules zijn meer geneigd om te gaan vlekken of af te geven dan andere. Over het algemeen blijven matte en langdurige lippenstiften beter zitten en geven ze minder snel af. Crèmige en glanzende lippenstiften daarentegen hebben meer kans om te gaan smeren en op je tanden terecht te komen. Kies dus een lippenstift die bij jou en je levensstijl past. Ben je een echte lippenstift-leek en wil je zo min mogelijk gedoe? Ga dan voor een matte, longwear lipstick. Hou je meer van een glossy look en vind je het niet erg om af en toe even bij te werken? Dan zijn crèmige en glanzende lippenstiften sowieso meer jouw ding.


6. Glimlach!

Last but not least onze laatste tip: Vergeet niet te glimlachen! Want zelfs als je ondanks alle bovenstaande tips en trucs toch nog een klein beetje lippenstift op je tanden hebt zitten... Who cares? Yeah, I do. Maar dan nog. Boeiend. Jouw stralende lach is altijd mooi, met of zonder lippenstift. Dus wees niet te streng voor jezelf en geniet van het moment. Lach, leef en heb plezier!


Zo, liefjes: Dat waren onze tips en trucs om dat afschuwelijke beeld van lippenstift op je tanden te voorkomen. We hopen echt dat je er iets aan hebt en dat je ze in de praktijk gaat uitproberen. Laat je weten hoe het ging en of je nog andere handige tips hebt? We zijn altijd ben benieuwd naar jullie ervaringen en zien die natuurlijk graag op onze Facebook of Insta!

Nou, okaaaay! Bye! Kusjes!

Advertenties