Goeie panty's voor in de winter

Goeie panty's voor in de winter

TEKST Roos de Jager

BEELD Cottonbro Studio

Goeie panty's voor in de winter

De herfst is in volle gang en voor je het weet staat de winter alweer voor de deur. Maximaal tijd dus om die benen lekker warm te houden. Maar hoe doe je dat zonder in te leveren op stijl? Het antwoord: met de juiste panty's! In deze blogpost duik ik in de wondere wereld van winterpanty's en geef ik je alle tips en tricks om er fantastisch uit te zien, zelfs als het buiten vriest dat het kraakt.


De beste panty's voor koude dagen

Als het gaat om warmte, zijn niet alle panty's gelijk geschapen. Voor de echte koukleumen onder ons zijn er gelukkig thermopentyrs beschikbaar. Deze panty's zijn gemaakt van speciaal materiaal dat je benen heerlijk warm houdt, zelfs bij lage temperaturen. Merken zoals Falke en Wolford hebben geweldige opties die niet alleen functioneel zijn, maar er ook nog eens chic uitzien.


Maar misschien ben je meer een fan van dikkere, gebreide panty's? Geen probleem! Grofgebreide panty's zijn helemaal hip en geven je outfit een leuke, speelse twist. Combineer ze met een jurk of rok en je bent klaar om de kou te trotseren. Let wel op dat je de juiste maat kiest, want te strakke gebreide panty's kunnen al snel onflatteus zijn. Niemand wil eruit zien als een worst in een netje, toch?


De perfecte panty voor onder je zwarte jurk

Een zwarte jurk is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Maar welke panty draag je eronder? Als je gaat voor een chique, sophisticated look, kies dan voor een zwarte panty met een hoge denier (dat is de mate van ondoorzichtigheid). Een panty van 60 denier of hoger geeft je benen een mooie, egale kleur zonder dat je huid er doorheen schijnt.


Wil je toch iets meer textuur toevoegen aan je outfit? Ga dan voor een zwarte panty met een subtiel patroon, zoals stippen of een fijn ruitje. Dit geeft je look net dat beetje extra zonder dat het te overheersend wordt. Combineer met een paar elegante pumps en je bent klaar om de show te stelen op elk feestje!

cottonbro studio

Spijkerjurk? Deze panty past erbij!

De spijkerjurk is een stoere, casual klassieker die perfect is voor het weekend. Maar welke panty draag je eronder zonder je outfit te laten lijken op een throwback naar de jaren 80? Mijn advies: houd het simpel en kies voor een effen panty in een neutrale kleur zoals zwart, donkerblauw of grijs.


Als je toch iets meer pit wilt toevoegen, kun je ook experimenteren met een panty met een klein beetje glans of een subtiel patroon. Een fijne visnetstof kan ook heel tof staan onder een spijkerjurk. Belangrijk is wel dat je panty niet té opvallend is - laat je jurk de ster van de show zijn!


Schoenen en panty's: de perfecte match

Nu je de perfecte panty hebt gevonden, is het tijd om na te denken over je schoenen. Een algemene regel: hoe dikker de panty, hoe robuuster de schoen. Bij een dikke, gebreide panty passen stoere laarzen of veterschoenen perfect. Ga je voor een dunnere, meer transparante panty? Dan kun je ook kiezen voor een elegantere schoen zoals een pump of een laarsje met hak.


Wat je ook doet, zorg ervoor dat je schoenen comfortabel zitten. Niets zo vervelend als de hele dag op ongemakkelijke hakken rondlopen, toch? Je voeten zullen je dankbaar zijn als je kiest voor schoenen waar je de hele dag probleemloos op kunt lopen.


Wist je dat? Leuke weetjes over panty's!

Tot slot nog een paar leuke feitjes over panty's die je vast nog niet wist:


  • De allereerste panty's werden al gedragen in de 16e eeuw, maar waren toen alleen weggelegd voor mannen. Pas in de jaren 60 van de vorige eeuw werden panty's ook populair onder vrouwen.
  • De grootste panty ter wereld is maar liefst 330 meter lang en werd gebreid door een groep vrijwilligers in het Engelse dorpje Dawlish.
  • In Japan bestaat er een heuse panty-bar, waar klanten uit meer dan 300 verschillende soorten panty's kunnen kiezen om te dragen tijdens hun bezoek.
  • Wist je dat de gemiddelde vrouw in haar leven maar liefst 2.500 panty's versleten? Dat zijn heel wat ladders en draadjes!


Zo, met deze kennis in je achterzak ben je helemaal klaar om de winter stijlvol en warm door te komen. Experimenteer met verschillende soorten panty's en ontdek welke stijl het beste bij jou past. En mocht je toch nog een ladder in je panty trekken, geen paniek - er zijn genoeg manieren om ze te camoufleren of repareren. Met een beetje creativiteit kom je de winter wel door!


Lieve lezers, ik hoop dat jullie wat gehad hebben aan mijn tips en tricks voor het dragen van panty's in de winter. Laat me vooral weten wat jouw favoriete winterpanty's zijn en hoe jij ze het liefste combineert. Samen maken we er een stijlvolle, warme winter van!


PS: Vergeet niet om af en toe ook eens zonder panty de deur uit te gaan - benen moeten ook ademen, hè? 😉

Advertenties