Geen tuin, maar een balkon?

Geen tuin, maar een balkon?

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Bianca & Taryn Elliott

Een paar tips voor een gezellig balkon

Ben je op zoek naar manieren om jouw balkon om te toveren tot een gezellige en sfeervolle plek? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost geven we je een paar handige tips om jouw balkon om te toveren tot een waar paradijsje. Of je nu een klein balkon hebt of juist een ruim terras, met deze tips kun je optimaal genieten van het buitenleven.


1. Groen, groen en nog eens groen

Een balkon zonder planten is als een café zonder koffie: Er mist gewoon iets. Ga daarom aan de slag met wat groen! Kies voor een mix van verschillende planten, zoals hangende planten, bloeiende planten en kruidenplanten. Hiermee creëer je niet alleen een groene oase, maar je kunt ook nog eens genieten van je eigen verse kruiden. Vergeet niet om de planten regelmatig water te geven en ze af en toe wat liefde te geven met wat plantenvoeding. Wel groenliefhebber, maar geen groene vingers? Informeer dan even bij het tuincentrum welk type planten het beste bij jou passen. Vergeet ook niet om te checken op welke (zonne)stand je balkon staat.
Planten op het zuiden hebben hele andere eigenschappen dan planten die vooral niet in de felle zon moeten staan.


2. Comfortabele zitplekken

Wat is een balkon zonder een comfortabele zitplek? Zorg daarom voor een gezellige loungehoek waar je heerlijk kunt ontspannen. Kies voor een comfortabele bank of stoelen met zachte kussens. Een zachte plaid of een paar gezellige kussens zorgen voor extra comfort. En vergeet vooral niet een bijzettafel neer te zetten voor je drankje en snacks. Zo kun je heerlijk genieten van de zon of een goed boek, zonder dat je constant op zoek hoeft naar een plek om je glas neer te zetten.


3. Sfeervolle verlichting

Niets is zo gezellig als sfeervolle verlichting op je balkon. Hang een paar leuke lichtslingers op of zet wat mooie lantaarns neer. Hiermee creëer je niet alleen een knusse sfeer, maar het zorgt er ook voor dat je ook 's avonds kunt genieten van je balkon. Buiten verlichting vind je tegenwoordig overal. Online uiteraard, maar doorgaans ook bij de Action, Kruidvat of Hema. Kies voor warme en zachte verlichting, dit zorgt voor een ontspannen sfeer. En voor de extra romantische touch kun je ook nog wat kaarsen aansteken. Zo creëer je een magische plek waar je uren kunt vertoeven.

My Daily Favorite - Tips voor een gezellig balkon.webp 18.38 KB


4. Privacy is key

Wil je optimaal kunnen genieten van je balkon, zonder nieuwsgierige blikken van de buren? Zorg dan voor voldoende privacy. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een bamboe schutting of een privacydoek. Maar ook het plaatsen van een paar mooie plantenbakken vol met hoge planten kan zorgen voor voldoende afscherming. Zo kun je ongestoord genieten van je eigen stukje buitenwereld.


5. Maak het persoonlijk met accessoires

Maak je balkon persoonlijk met leuke accessoires. Hang bijvoorbeeld een paar mooie schilderijen op, zet wat kleurrijke bloempotten neer of hang een leuke windgong op. Ook een vloerkleed kan zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Kies voor accessoires die passen bij jouw persoonlijke stijl en maak van je balkon een verlengstuk van je interieur.


En voilà

Met deze tips kun jij jouw balkon omtoveren tot een gezellige en sfeervolle plek waar je optimaal kunt genieten van het buitenleven. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer jouw eigen balkonparadijsje!

Heb jij nog andere tips voor een gezellig balkon? Laat het ons weten op onze socials!

Advertenties