Festival kamperen

Festival kamperen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Roos Hooijer | Bárbara Oliveira

Festival kamperen

Yes, het festivalseizoen is inmiddels al in alle hevigheid losgebarsten. Lekker genieten van de vetste muziek, de tofste mensen en natuurlijk... kamperen op de festivalcamping. Maar laten we eerlijk zijn, kamperen is niet altijd een pretje. Slapen op een dunne slaapmat, continu zand in je tent en dan hebben we het nog niet eens over de wc-situatie gehad. Maar geen paniek! Met deze tips overleef jij het festival kamperen als een echte pro.


Check het weerbericht!

Voordat je als een headless chicken je tas inpakt, is het slim om even het weerbericht te checken. Wordt het een weekend vol zon of kan je beter je regenlaarzen meenemen? Door vooraf te checken wat voor weer het wordt, kan je veel ellende voorkomen. Zo sta jij straks niet in je korte broek te bibberen van de kou. 


Tip: Check niet alleen de temperatuur, maar ook of er kans is op regen of onweer. Zo kan je je hier op voorbereiden en hoef je niet te schuilen voor de regen in je tent.

Kamperen op een festival

Pak slim in

Nu je weet wat voor weer het wordt, is het tijd om je tas in te pakken. Je zult zien dat dit nog best een uitdaging is. Je wilt genoeg meenemen, maar ook weer niet te veel. Het is tenslotte geen verhuizing. Zorg in ieder geval voor voldoende geschikte kleding voor de verschillende weersomstandigheden. Denk aan:
- Regenjas
- Warme trui
- Zonnebril & pet
- Genoeg ondergoed en sokken (je wilt niet in dezelfde boxershort rondlopen het hele weekend, toch?)


Daarnaast zijn er nog een paar essentials die je niet moet vergeten:
- Toiletpapier (geloof me, je wilt niet zonder komen te zitten)
- Zaklamp
- Oplader voor je telefoon (hoe moet je anders al die selfies maken?)
- Zonnebrand
- EHBO-kit (voor als je toch iets te enthousiast bent geweest met dansen)

Kies de juiste tent

Je tent is je thuis tijdens het festival, dus kies deze met zorg uit. Zorg voor een tent die waterdicht is en stevig genoeg is om een stootje te kunnen hebben. Niks is vervelender dan wakker worden in een plasje water. Tenzij je natuurlijk fan bent van waterbedden, maar dat is een ander verhaal.


Kijk ook naar de grootte van de tent. Hoeveel personen gaan er in slapen? Zorg dat er genoeg ruimte is voor iedereen en dat je niet als sardientjes in een blik ligt. Je wilt tenslotte wel een beetje kunnen bewegen 's nachts.

Kamperen op een festival

Eten en drinken

Festivalkamperen is natuurlijk niet compleet zonder een goede BBQ. Zorg voor voldoende eten en drinken, zodat je genoeg energie hebt om te dansen tot in de late uurtjes. Maar let wel een beetje op de hygiëne. Zo iets als rauwe kip moet je niet eens over nadenken om mee te nemen. Tenzij je graag de rest van het festival op de wc doorbrengt natuurlijk.

Handige snacks om mee te nemen zijn:

  • Fruit (voor de vitamientjes)
  • Nootjes
  • Mueslirepen
  • Brood en beleg


En vergeet niet om genoeg water mee te nemen! Alcohol is leuk, maar je wilt wel gehydrateerd blijven. Helemaal als het heel warm of juist flink koel is!


Rust is belangrijk

Oké, we snappen het. Je bent op een festival en wilt niks missen. Maar echt: Je lichaam zal je dankbaar zijn als je toch even de tijd neemt om uit te rusten. Probeer tussen al het feestgeweld door toch echt even je rust te pakken. Al is het maar een paar uurtjes per nacht.


Tip: Neem oordoppen mee! Zo heb je minder last van de herrie om je heen en kan je toch even lekker slapen.

Geniet!

En last but not least: geniet! Festivalkamperen is een unieke ervaring en met deze tips ga jij als een pro het weekend door. Maak mooie herinneringen, dans tot je erbij neervalt en vergeet niet om af en toe even te relaxen. Happy camping!


Heb jij nog meer tips voor festivalkamperen? Laat het ons weten in de comments hieronder. En vergeet niet om dit artikel te delen met je festivalbuddy's. Samen sta je tenslotte sterk op de camping!


Veel plezier op het festival en may the odds be ever in your favor!

Advertenties