Dias Latinos

Dias Latinos

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Dias Latinos

Dias Latinos Amersfoort

Dit weekend is het weer zover: Dias Latinos transformeert Amersfoort weer tot een bruisend centrum van Latijns-Amerikaanse cultuur! Dit festival, dat inmiddels een vaste waarde is geworden in de agenda van menig Amersfoorter, tovert de binnenstad om tot een kleurrijke plek vol muziek, dans en gastronomie.


Een stadsfeest als geen ander

Dias Latinos beperkt zich niet tot de traditionele podia; het festival bijna letterlijk neemt de hele stad over. Pleinen en straten veranderen in levendige dansvloeren en muzikale hotspots. Eén van onze redactieleden noemde het gekscherend de tropische versie van Koningsdag. Overal waar je loopt, hoor je de vrolijke warme klanken van salsa, tango of percussie. Loopbands, DJ’s, akoestische optredens – het festival biedt een scala aan performances voor jong en oud. Van opzwepende ritmes tot hartstochtelijke melodieën, er is voor ieder wat wils.


Eten en drinken in de sfeer van Dias Latinos

Wat is een festival zonder heerlijk eten en drinken? In het centrum van Amersfoort kun je genieten van een breed scala aan culinaire hoogstandjes in de gezellige horecagelegenheden. Speciaal voor Dias Latinos vindt de eerste editie van de Latin Summer Sessions plaats in Flint, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten terwijl je luistert naar live Latin muziek. Het foodtruck plein voor de Flint is op zaterdag vrij toegankelijk van 13:30 tot 23:00 uur, waar je diverse gerechten kunt proeven.


Dansworkshops voor iedereen

Voor de dansliefhebbers is er het Dias Latinos Dance Congress, dat op zaterdag 6 juli in de Observant plaatsvindt. Van 9:30 tot 14:30 uur kun je deelnemen aan workshops in verschillende dansstijlen zoals Bachata Kizomba, Pachanga, Salsa, Rumba en Afro Cuban. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens de pauze, van 11:45 uur tot 12:30 uur, wordt er een lunch geserveerd. Het perfecte moment om je nieuwe dansmoves bij te tanken voordat je ze later die dag op het festival in de praktijk brengt.


Ook minder validen kunnen losgaan op Dias Latinos

Inclusief Feest voor Iedereen

Dias Latinos streeft ernaar een inclusief feest te zijn, voor alle leeftijden en achtergronden. Samen met maatschappelijke organisaties en studenten van MBO Amersfoort, organiseert het festival een aantal keer per jaar speciale Fiesta’s voor mensen die niet zelfstandig naar Dias Latinos kunnen komen. Tijdens deze evenementen genieten bewoners van woonzorgcentra en andere deelnemers van de muziek en de feestelijke sfeer. Voor de studenten is het een unieke kans om ervaring op te doen in hun opleiding en een bijdrage te leveren aan de gemeenschap.


Esperamos verte en Amersfoort!

Of je nu komt om te dansen, te genieten van live muziek, of simpelweg om de unieke sfeer op te snuiven – Dias Latinos belooft een onvergetelijk weekend te worden. Bezoek de website van Dias Latinos voor het volledige programma en dompel jezelf onder in de levendige en kleurrijke sfeer die dit festival te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in Amersfoort!


Advertenties