De witte sportsok is terug!

De witte sportsok is terug!

TEKST Roos de Jager

BEELD Zalando

Kan de enkelsok nog?

Ik zie je al twijfelend naar je sokkenla staren. Opvallend genoeg is de witte sportsok al een poosje bezig aan een heuse comeback. Maar vind jij het modetechnisch wel verantwoord om hem weer uit de kast te halen? En hoe zit het eigenlijk met die enkelsok? Laten we samen eens checken waarom de witte sportsok dé trend van het moment is en de enkelsok langzaamaan van het toneel verdwijnt. 

De comeback van de witte sportsok

Eerst even een kleine geschiedenisles. De witte sportsok heeft al heel wat modegrillen doorstaan. Van de tennisbaan tot de dansvloer, deze sokken hebben overal hun sporen achtergelaten. En nu lijken ze al een poosje bezig aan een heuse comeback. Je ziet ze alweer volop terug op straat. Gedragen door fashionista's en celebs. Maar ook door de Gen Z-ers. Als klap op de vuurpijl hebben we ze zelfs onder chique outfits gespot. Hmm.....


De witte sportsok is dus bezig aan een heuse revival, en daar zijn goede redenen voor. Hij is namelijk super comfortabel, lekker opvallend en geeft iedere outfit net dat beetje extra. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Casual look? Check! Sportieve outfit? Check! Chique ensemble? Dubbel check! De witte sportsok is de veelzijdige vriend die je garderobe nodig heeft.


Waarom de enkelsok niet meer kan

Okee, genoeg gepraat over de sportsok. Hoe zit het eigenlijk met z'n kleine broertje, de enkelsok? Hoewel deze sok de afgelopen jaren erg populair was, vooral door zijn subtiele, onzichtbare uitstraling, kleven er toch een paar nadelen aan.


Met het guurdere weer van de herfst is de enkelsok gewoon niet meer zo praktisch. Je enkels zijn onbedekt en dat voelt met deze temperaturen niet echt comfortabel, toch? Brrrr! Daarnaast oogt een enkelsok al snel alsof je per ongeluk je sokken bent vergeten. Oeps! Dit maakt dat de enkelsok in steeds meer situaties een no-go wordt, vooral in combinatie met de casual streetwear trends van vandaag.

De witte sportsok - My Daily Favorite

Comfort versus stijl: De strijd

Laten we eerlijk zijn, mode gaat allang niet meer alleen over stijl, maar ook over comfort. En laat de witte sportsok nou net beide bieden! In tegenstelling tot de enkelsok, die vaak afzakt en soms best oncomfortabel kan zijn, zorgt de witte sportsok voor een fijne pasvorm en blijft hij netjes op z'n plek.


Het is een sok die zich niet hoeft te verstoppen: je kunt hem met trots dragen, zelfs bij een wat nettere gelegenheid, zolang je maar de juiste combinaties maakt. En geloof me, dat is makkelijker dan je denkt! Met een paar simpele tips kun jij die sportsokken rocken als een ware fashionista.


Do's en don'ts: Hoe draag je de witte sportsok?

Dus, hoe draag je deze herontdekte trend zonder in een modeflater te trappen? No stress, hier komen een paar tips:


Met sneakers: Een klassieke combinatie. Of je nu kiest voor chunky sneakers of meer minimalistische modellen, de witte sportsok past er altijd perfect bij.


Bij loafers of pumps: Voor de durvers onder ons! Combineer de witte sportsok eens met loafers of zelfs hakken. Dit geeft een verrassende, speelse twist aan je outfit.


Met opgerolde broeken: Laat die sokken maar zien! Een opgerolde jeans of cropped broek legt de focus op je sokken en geeft je een frisse, casual uitstraling.


Met slippers: Oké, hier trekken we toch echt een grens. Sportsokken in slippers? Dat is een beetje zoals ananas op pizza, het kan wel, maar het is niet echt een match made in heaven. Sorry toch.


De gulden middenweg

We snappen het hoor, afscheid nemen van je geliefde enkelsokken is niet makkelijk. Gelukkig is er nog een gulden middenweg! Sokjes die net iets hoger zijn dan de enkelsok, maar niet zo hoog als een sportsok, kunnen je een comfortabele én stijlvolle look geven.


Ze bieden net wat meer bedekking en zorgen ervoor dat je outfit er netjes uitziet, zonder het 'oeps-ik-ben-m'n-sokken-vergeten'-effect. Ideaal voor als je toch wat meer warmte wilt zonder meteen all the way te gaan met een sportsok.


De witte sportsok is winnaar

Lieve Favorites: Het moge duidelijk zijn: hoewel de enkelsok jarenlang favoriet was, lijkt de witte sportsok zijn plaats weer helemaal terug te hebben veroverd. Comfort, stijl en een tikkeltje lef maken van deze sok een absolute must-have voor het najaar.


Enkelsokken kunnen nog wel, maar alleen in heel specifieke situaties en met de juiste kledingstukken. Voor de rest geldt: Welcome back witte sportsok! Trek hem met trots aan en laat je enkels gerust bedekt! Geloof me, je voeten (en je mede-fashionista's) zullen je dankbaar zijn. 😄


Dus hop, aan de slag! Duik die sokkenla in, vis die witte sportsokken tevoorschijn en creëer de vetste herfstige outfits. En vergeet niet te genieten van het heerlijke comfort terwijl je er ook nog eens super stylish uitziet. Win-win toch?


Veel sokkenplezier!

Advertenties