De Tokkies

De Tokkies

TEKST Annemieke de Groot

BEELD Still - De tokkies

De Tokkies: Een terugblik na 20 Jaar


Op 30 april komt Prime Video met een intrigerende documentaire: de Tokkies, twintig jaar later. Deze familie werd in 2003 nationaal bekend door een uit de hand gelopen burenruzie, die de Amsterdamse wijk Slotermeer op zijn kop zette. Hun tumultueuze leven en controversiële optredens zorgden destijds voor veel ophef en media-aandacht.

Ophef in Slotermeer: De burenruzie van 2003


In 2003 kwamen de Tokkies voor het eerst in het nieuws vanwege een langdurige burenruzie die de gemoederen flink bezighield. De zaak haalde wekenlang de krantenkoppen en zorgde voor een golf van sensatie in de Nederlandse media. Uiteindelijk werden ze gedwongen om hun woning te verlaten, wat opnieuw voor de nodige opschudding zorgde. Petities werden gestart in steden als Haarlem, waar ze mogelijk naartoe zouden verhuizen. Uiteindelijk vestigden ze zich in Zeewolde.


Een blik op het leven van de Tokkies

Nu, twintig jaar later, werpt de documentaire een fascinerende blik op het leven van de Tokkies. Hannie Tokkie, een van de bekendste gezichten van de familie, deelt openhartig haar ervaringen. Ze beschrijft hoe de plotselinge bekendheid haar leven heeft beïnvloed en welke impact dit heeft gehad op haarzelf en haar familie.


Terugblikken en persoonlijke verhalen

In de documentaire worden terugblikken getoond en vertellen de Tokkies zelf hoe ze de gebeurtenissen destijds hebben beleefd en hoe ze daarop terugkijken na al die jaren. Het is een unieke kans om een kijkje te nemen in het leven van een familie die destijds de gemoederen bezighield en die nog altijd een speciale plek inneemt in het collectieve geheugen van Nederland.


Mis het niet!

Mis deze bijzondere documentaire niet en ontdek het verhaal van de Tokkies, twintig jaar later, exclusief op Prime Video vanaf 30 april.


Advertenties