De sleehak is terug

De sleehak is terug

TEKST fashion-loving blogger

BEELD zalando

De sleehak is terug

Lieve modeliefhebbers, het is tijd om een bekend fenomeen onder de loep te nemen: schoenentrends waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Je kent ze wel, die , teenslippers met hak (serieus?), flatforms en sporty ballerina's. We hebben allemaal wel eens met gefronste wenkbrauwen naar dit soort creaties gekeken. Maar vandaag richten we onze aandacht op een andere controversiële trend die weer helemaal hot is: de sleehak! 


Ja, je leest het goed. Die iconische wigvormige hak uit de jaren '70 maakt een comeback en dat hebben we grotendeels te danken aan de celebs. Hun bohemian-geïnspireerde zomercollectie zet de toon en daarbij kunnen die kenmerkende sleehakken natuurlijk niet ontbreken. Dus of je er nou van houdt of niet, het lijkt erop dat we er deze zomer niet omheen kunnen!


Van foeilelijk naar fashionable

Eerlijk is eerlijk, toen de sleehak voor het eerst opdook waren veel van ons niet meteen enthousiast. Het leek wel alsof iemand per ongeluk op een normale hak was gaan staan en hem had platgedrukt. Maar hoe vaker we deze schoenen voorbij zagen komen op onze Instagram feed, hoe meer we eraan begonnen te wennen. En nu? Nu vinden we ze eigenlijk best wel leuk! 


Het geheim zit hem misschien wel in de combinatie met de bohemian trend. Die zwierige jurkjes, vrolijke prints en franjes passen perfect bij de sleehak. Het geeft je outfit meteen een zomers en speels tintje. En laten we eerlijk zijn, op een festival of zomerse bruiloft wil je er toch leuk uitzien zonder de hele dag op ongemakkelijke stiletto's te hoeven lopen? Dan biedt de sleehak uitkomst!


Celebs zijn gek op deze trend

Nog niet overtuigd? Misschien helpt het als we je vertellen dat heel wat celebrities al gezwicht zijn voor de charmes van de sleehak. Van tot , allemaal werden ze al gespot met deze opvallende schoenen. En als zij het aandurven, waarom wij dan niet?


Bovendien zijn er intussen zoveel verschillende designs op de markt dat er voor ieder wat wils is. Ga je voor een neutrale kleur die overal bij past, of durf je het aan om een statement te maken met een felgekleurd of geprint paar? Van subtiel tot opvallend, de keuze is aan jou.


Zeg ja tegen de sleehak!

Dus lieve lezers, misschien is het tijd om onze vooroordelen opzij te zetten en de sleehak een eerlijke kans te geven. Wie weet word je wel verrast door het draagcomfort en de stijlvolle twist die ze aan je zomerse outfits geven. En mocht je toch niet helemaal overtuigd zijn, geen zorgen. Er zijn genoeg andere schoenentrends om uit te proberen (al kunnen we niet beloven dat die allemaal even flatterend zijn *kuch* vissenslippers *kuch*).


Dus waar wacht je nog op? Stap uit je comfortzone en omarm de sleehak trend! Dans ermee op festivals, flaneer over de boulevard of geniet van een zwoele zomeravond op een terrasje. En als iemand je vragend aankijkt, zeg je gewoon met een knipoog dat je helemaal hip en happening bent. Want jij durft tenminste te experimenteren met mode!


Laat ons vooral weten wat jij van de sleehak vindt. Ben jij al om of blijf je sceptisch? We horen het graag in de comments!


Liefs,


Je fashion-loving blogger


Ps: Mocht je toch liever voor een andere schoenentrend gaan, stay tuned! We houden je op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van schoenen. Tot de volgende blog!


Advertenties