De luipaardprint blijft ongekend populair

De luipaardprint blijft ongekend populair

TEKST Roos de Jager

BEELD Wolrider YURTSEVEN

De luipaardprint is tijdloos

Luipaardprint is al jaren een geliefd patroon in de modewereld. Het heeft een tijdloze aantrekkingskracht en wordt vaak geassocieerd met kracht en elegantie. In het jaar 2023 bereikte deze trend een absoluut hoogtepunt, mede doordat bekende persoonlijkheden van over de hele wereld het op allerlei creatieve manieren begonnen te dragen.


Iconen uit het verleden

Een van de redenen voor de blijvende populariteit van luipaardprint is de referentie naar iconen uit het verleden. Denk aan stijliconen als Brigitte Bardot en Jackie Kennedy, die dit patroon droegen en daarmee voor altijd hun stempel hebben gedrukt op de modewereld. Maar ook moderne beroemdheden zoals Rihanna en Beyoncé zijn fan van luipaardprint en tonen regelmatig hun eigen interpretatie ervan.


Statement pieces

In 2023 zien we dat luipaardprint niet alleen gebruikt wordt als subtiele accenten in een outfit, maar ook als statement pieces. Een eenvoudige zwarte jurk kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een opvallend luipaardprint jasje om zo een gewaagde look te creëren. Of wat dacht je van een paar luipaardprint laarzen onder een simpele jeans? Deze stylingtips zorgen ervoor dat je opvalt zonder overweldigend te zijn.


Kledingstukken en accessoires

Eén ding is zeker: luipaardprint is niet langer beperkt tot alleen kledingstukken. Accessoires spelen ook een grote rol in het omarmen van deze trend. Van luipaardprint handtassen tot haaraccessoires en zelfs telefoonhoesjes, er is geen grens aan de mogelijkheden. Het toevoegen van een subtiele luipaardprint aan je outfit kan net dat beetje extra pit geven. 

Maar wat maakt luipaardprint nu zo aantrekkelijk? Misschien is het de manier waarop het patroon moeiteloos kan worden gecombineerd met andere prints en kleuren. Of misschien is het gewoon de speelse en wilde uitstraling die het geeft. Wat het ook is, één ding staat vast: luipaardprint blijft een belangrijke trend in 2024.


How to wear?

Nu je meer weet over de populariteit van luipaardprint en hoe bekende persoonlijkheden dit op verschillende manieren dragen, vraag je je misschien af hoe jij deze trend kunt toepassen in jouw garderobe. Wij hebben hier een paar tips voor je: 


1. Begin subtiel: 
Als je nieuw bent met luipaardprint, kun je beginnen met kleine accenten zoals een sjaal of riem. Dit geeft je outfit net dat beetje extra flair zonder te overdrijven.


2. Ga voor opvallend: 
Durf te experimenteren! Kies voor een opvallend kledingstuk zoals een blazer of rok met luipaardprint en combineer dit met neutrale items om de focus op het patroon te leggen.


3. Mix and match: 
Luipaardprint kan goed gecombineerd worden met andere prints zoals strepen of bloemen. Speel met verschillende patronen en kleuren om een unieke look te creëren.


4. Accessorize: 
Als je niet zeker weet of luipaardprint iets voor jou is, kun je beginnen met accessoires zoals een tas, schoenen of een sjaal. Dit voegt net dat beetje extra toe aan je outfit zonder dat het te overheersend is.


We zien graag je foto's tegemoet

Dus of je nu kiest voor een subtiele benadering van luipaardprint of gelijk lekker all-in gaat met opvallende stukken: Deze trend biedt eindeloze mogelijkheden om jouw persoonlijkheid en stijl tot uiting te brengen. Dus waar wacht je nog op?
Waag de sprong en geniet van de aantrekkingskracht van luipaardprint! Stuur je ons een foto van je outfit? Of deel het gerust op onze socials

Advertenties