De leukste retro apparaten voor in huis

De leukste retro apparaten voor in huis

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Pexels

Leuke vintage apparaten

Ben je ook zo gek op die vintage sfeer van vroeger? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor gave retro apparaten om je interieur een nostalgische twist te geven. We nemen je mee op een trip down memory lane langs de leukste oude elektronica voor in huis. Tijd om je innerlijke verzamelaar los te laten!

Platenspeler

Laten we beginnen met een absolute klassieker: de platenspeler. Vinyl is de laatste jaren bezig aan een ware comeback. En terecht, want muziek vanaf een plaat heeft toch een uniek warm geluid. Zo'n retro platenspeler staat ook nog eens hartstikke leuk als eye-catcher in de woonkamer. Ga voor een vintage exemplaar met een houten afwerking voor de ultieme seventies vibe. Struinen op rommelmarkten en in kringloopwinkels loont vaak de moeite. Of kies voor het gemak een moderne variant met retro look. Hoe dan ook kun je niet zonder een mooie platencollectie, dus sla ook vast wat classic albums in!

My Daily Favorite - Vintage telefoon

Oude telefoon

Weet je nog, zo'n ouderwetse draaischijftelefoon met een bakelieten hoorn? Misschien hadden je opa en oma er nog wel een. Tegenwoordig kun je ze in allerlei hippe kleuren kopen. Ideaal voor een retro accent op je bureau of bijzettafel. En geloof het of niet, maar je kunt er vaak nog gewoon mee bellen ook! Wel zo handig als je even geen zin hebt in de afleiding van je smartphone. Geen gedoe met apps en internet, gewoon ouderwets een nummer draaien. Heerlijk toch?

My Daily Favorite - Vintage radio

Vintage radio

Dankzij DAB+ en streamingdiensten zoals Spotify is een radio niet meer weg te denken uit veel huishoudens. Maar zo'n modern exemplaar is natuurlijk lang niet zo karakteristiek als een vintage radio. Voor de liefhebbers zijn er prachtige retro modellen verkrijgbaar, vaak met een mooi houten omhulsel. Sommige hebben zelfs nog de originele buizenversterker voor een extra warm geluid. Zet 'm aan en je waant je zo in een andere tijd. Ideaal voor een lazy sunday met je favoriete muziek of radiostation op de achtergrond.

My Daily Favorite - Vintage typemachine

Oude typemachine

In het pre-computertijdperk ging er niets boven het geratel van een mechanische typemachine. Met zo'n apparaat op je bureau waan je je een heuse schrijver uit de vorige eeuw. En ze zien er ook nog eens geweldig uit als decoratie. Het leuke is: je kunt er vaak nog prima op typen ook! Misschien niet de meest praktische optie voor je dagelijkse werk, maar perfecte voor bijvoorbeeld een creatieve schrijfsessie. Laat je inspireren door beroemde auteurs uit het verleden en tik lekker ouderwets een brief of gedicht. Wedden dat het een prachtexemplaar wordt?


My Daily Favorite - Vintage apparaten in huis

Viewmaster

Ken je de View-Master nog, dat brilletje waarmee je 3D-plaatjes kon bekijken? Grote kans dat je er als kind uren zoet mee was. Deze stereo-kijker bestaat al sinds de jaren 30 en is nog altijd te koop, inclusief schijfjes met afbeeldingen. Tegenwoordig zijn er zelfs virtual reality varianten! Maar stiekem is zo'n retro View-Master nog veel leuker. Leuk als nostalgisch hebbedingetje of om cadeau te geven. Wedden dat iedereen direct een lach op z'n gezicht krijgt van die heerlijke vintage plaatjes?

Oude gameconsoles

Voor de gamers is retro helemaal hot. De oude spelcomputers uit de jaren 80 en 90 zijn weer razend populair. Een Nintendo NES, SNES of een eerste generatie PlayStation: je kunt het zo gek niet bedenken of het is weer te koop. Soms zelfs in een nieuw mini-jasje. Ideaal voor een potje nostalgisch gamen. Pak die oude favorieten er weer bij en geniet van de simpele graphics en verslavende gameplay. Heerlijk om even terug te zijn in je jeugd!


Kies je favoriet

Welk retro apparaat is jouw favoriet? Of je nou houdt van knusse vintage of een beetje eighties en nineties nostalgie, er is voor ieder wat wils. Ik zeg: versier die kamer met wat oude elektronica en geniet van de sfeer van weleer. Wedden dat het gespreksstof oplevert als er visite komt? Je huis wordt gegarandeerd de hipste plek in de buurt met deze te gekke gadgets. En stiekem zijn ze vaak ook nog best handig. Dus waar wacht je nog op? Go retro of go home zullen we maar zeggen. Veel plezier met je nieuwe oude aanwinsten!


Heb jij nog leuke ideeën voor retro apparaten in huis? Laat het ons weten in de comments op onze socials! We zijn razend benieuwd naar jullie vintage vondsten en favorieten! Bedankt voor het lezen van deze blog. Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief voor meer interieur inspiratie. Tot de volgende keer!




Advertenties