De keukentrends voor het najaar 2024

De keukentrends voor het najaar 2024

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Brugman keukens

De 5 keukentrends voor 2024: Van warm hout tot symmetrische stijl


Hallo keukenliefhebbers! Ben je klaar om te ontdekken wat dé keukentrends in het najaar van 2024 gaan worden? Lees mee, want het belooft een herfst en winter vol frisse en inspirerende ideeën te worden. 


1. De comeback van de houten keuken


In 2024 gaan we terug naar de natuur en wat past daar beter bij dan warme houttinten? We zien een voorkeur voor diepe, rijke tinten zoals warm walnoot en de zachte elegantie van vergrijsd eiken. Deze tinten creëren sfeer en vormen een mooie combinatie met strakke, moderne materialen. En het mooiste? Deze houtsoorten zijn ook nog eens duurzaam en tijdloos, perfect voor elk keukenontwerp.



beigekeuken-mydailyfavorite

2. Beige en taupe: de nieuwe trendkleuren


Move over wit en grijs, want beige en taupe veroveren hun plek als dé keukentrend kleuren van 2024. Voeg houten accenten toe voor een warme, natuurlijke uitstraling of kies voor een marmeren werkblad om een vleugje luxe toe te voegen. Met beige en taupe geef je jouw keuken een tijdloos karakter en een luchtige sfeer.


Ton-sur-ton: de stijltrend die blijft


De ton-sur-ton trend blijft geliefd. Hierbij combineer je verschillende tinten en texturen van dezelfde kleur voor een harmonieus geheel. Het voegt diepte toe, terwijl het kleurenschema rustig en uniform blijft. 


3. Minimalisme naar een hoger niveau


In 2024 tillen we de minimalistische keukentrend naar een hoger niveau. Het draait om het reduceren van overbodige details en het benadrukken van ruimte en functionaliteit. Denk aan strakke lijnen, greeploze kasten en slim gebruik van licht. Ook zien we een verschuiving van zwart naar lichte pasteltinten en beigetinten, die een zachte, uitnodigende sfeer toevoegen. Slimme opbergoplossingen en geïntegreerde apparatuur zijn key, zolang ze naadloos weggewerkt zijn en het minimalistische ontwerp niet verstoren.



japandikeuken-mydailyfavorite

4. Authenticiteit en duurzaamheid voorop


Natuurlijke materialen spelen een grote rol in de keukentrends van 2024. Een betonnen aanrechtblad, houten kastjes en een marmeren kookeiland voegen textuur, warmte en een vleugje luxe toe. Het geeft de keuken een gevoel van verbondenheid met de natuur en sluit naadloos aan bij de populaire Japandi en Wabi Sabi interieurstijlen.


5. Rust en symmetrie in de keuken


Last but not least: in 2024 draait het om rust en symmetrie in de keuken. Kenmerkend zijn symmetrische kastmaten, hoge kasten parallel aan een kookeiland en een gestroomlijnde workflow. Deze opstelling zorgt niet alleen voor visuele rust, maar optimaliseert ook de functionaliteit van de keuken. Zo wordt jouw keuken zowel een ontspannende als efficiënte plek om tijd door te brengen.


Dus, welke van deze keukentrends spreekt jou het meeste aan? Of je nu gaat voor warm hout, beige en taupe tinten, minimalisme, natuurlijke materialen of symmetrische stijl, in 2024 is er voor ieder wat wils. Laat je inspireren en creëer de keuken van je dromen!


Advertenties