Bruine mascara

Bruine mascara

TEKST Roos de Jager

BEELD Alena Darmel

Bruine mascara: Dé trend om je ogen te laten stralen deze winter


Heb je het al gehoord? Bruine mascara is hét must-have make-up product van deze winter geworden! Langzaam maar zeker vervangt het de traditionele zwarte mascara. Wij vertellen je alles over deze nieuwe trend die je ogen een frisse, natuurlijke look gaat geven. 


Waarom Kiezen voor Bruine Mascara in Plaats van Zwarte?


Oké, toegegeven, mascara is sowieso al een onmisbaar beautyproduct. Of je nu een echte make-up guru bent of meer van de 'less is more' aanpak, er zijn een paar essentials die iedere vrouw in haar badkamer moet hebben. Denk aan lippenstift, foundation en natuurlijk... mascara! Afhankelijk van jouw wimpers kun je kiezen voor een mascara die verlengt, krult of extra volume geeft. En met de winter in aantocht is een waterproof variant helemaal geen slecht idee - zo blijf je er ook met een buitje op je best uitzien. Maar waarom zou je eigenlijk voor bruin gaan in plaats van het vertrouwde zwart? Hier komt ie:


  • Een natuurlijk resultaat: In tegenstelling tot zwart geeft bruin een veel zachtere look en creëert het een onweerstaanbaar 'doe-eyed' effect. Alsof je net uit een sprookje bent gestapt!
  • Verjonging van de ogen: De bruine kleur verzacht gelaatstrekken en geeft je ogen een jeugdige uitstraling. Bye bye kraaienpootjes, hallo stralende kijkers.
  • Oogverheldering: Bruine mascara laat je ogen meer spreken dan zwart en maakt ze op subtiele wijze helderder. Wedden dat iedereen jaloers wordt op jouw sprankelende ogen?


Hoe Breng Je Bruine Mascara op de Juiste Manier Aan?


Oké, nu je overtuigd bent van de bruine mascara, is het tijd voor de praktische tips. Want hoe zorg je ervoor dat je nieuwe aanwinst optimaal tot z'n recht komt? Geen paniek, wij helpen je op weg:


  1. Ga eerst met een wimperkruller langs je wimpers als ze helemaal droog zijn. Geloof ons, als je dit eenmaal hebt geprobeerd wil je nooit meer zonder!
  2. Breng de mascara aan door het borsteltje lichtjes zigzaggend te bewegen. Zo 'coat' je iedere wimper en voorkom je klontjes.
  3. Durf gerust een tweede laagje aan te brengen voor een intenser effect. Maar overdrijf niet, het moet wel natuurlijk blijven!


Tip: Moeite met het verwijderen van waterproof mascara? Gebruik dan een olieachtige make-up remover of een speciaal tweefasen-product.



Conclusie


Kies voor een waterproof variant voor optimale winterbestendigheid en vergeet niet de applicatietips toe te passen voor een mooi effect. Wedden dat je binnenkort overal complimentjes krijgt over je stralende oogopslag? 




Advertenties