Boho Chic fashion

Boho Chic fashion

TEKST Je Boho Bestie

BEELD the find by zulily

Boho Chic Fashion

Ben je klaar om je innerlijke hippie los te laten en te stralen in de zomerzon? Dan is de Boho Chic stijl echt iets voor jou. Deze trend combineert het beste van bohemian en chique mode, resulterend in een speelse en toch elegante look. Laten we eens dieper duiken in wat Boho Chic precies inhoudt en hoe jij deze stijl kunt rocken deze zomer!


Wat is Boho Chic Fashion?

Boho chic is een stijl die zijn roots heeft in de bohemian mode van de jaren '60 en '70. Het draait allemaal om vrijheid, zelfexpressie en een vleugje rebelsheid. Denk aan losse, vloeiende stoffen, vrolijke prints, en natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. De sleutel is om er moeiteloos stijlvol uit te zien, alsof je net uit bed bent gerold na een episch festival weekend (maar dan zonder de modder en de kater, haha!)


Deze stijl omarmt ook de mix-and-match mentaliteit. Combineer gerust patronen, texturen en kleuren die traditioneel misschien niet samen zouden gaan. Boho Chic gaat over het doorbreken van de regels en je eigen unieke persoonlijkheid laten shinen. Dus wees niet bang om te experimenteren en je creatieve kant te laten zien!


Essentiële Boho Chic kledingstukken

Om de Boho Chic look te nailen, zijn er een paar key items die je in je garderobe wilt hebben:


  • Maxi jurken en rokken: Lange, vloeiende jurken en rokken zijn een Boho Chic must-have. Kies voor prints zoals paisley, bloemen of etnische patronen voor extra bohemian flair.
  • Kanten tops: Kanten blouses of cropped tops voegen een vleugje romantiek toe aan je outfit. Combineer met een spijkerbroek of maxi rok voor een moeiteloze look.
  • Kimono's en vesten: Losse kimono's en gehaakte vesten zijn perfect om je outfit af te maken. Ze houden je warm tijdens koele zomeravonden en zien er tegelijkertijd super stijlvol uit.
  • Boheemse accessoires: Geen boho chic look is compleet zonder de juiste accessoires. Denk aan grote, opvallende oorbellen, lagen armbanden, en een gevlochten riem om je taille te accentueren. En vergeet die bloemen in je haar niet!


Boho chic styling tips

Nu je de basis hebt, is het tijd om je inner Boho Chic goddess te channelen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:


  1. Laagjes, laagjes, laagjes! Boho chic draait om het creëren van diepte en interesse in je outfit. Combineer een kanten top met een kimono en een hoop sieraden voor een rijk, gelaagd effect.
  2. Omarm de natuurlijke kleuren en prints. Aardetinten zoals beige, bruin en olijfgroen zijn typisch boho. Maar wees niet bang om een splash kleur toe te voegen met felle accessoires of schoenen.
  3. Kies voor comfortabele, natuurlijke stoffen. Boho Chic moet aanvoelen alsof je de hele dag op een festival kunt dansen (wat je waarschijnlijk ook gaat doen, toch?). Dus ga voor luchtige, ademende materialen die met je bewegen.
  4. Maak het af met de juiste schoenen. Platte sandalen, espadrilles of cowboy laarzen passen perfect bij de ontspannen boho vibe. Maar als je toch wat hoogte wilt, kun je ook gaan voor sleehakken of plateauzolen.


Boho chic voor elke gelegenheid

Het mooie van boho chic is dat het veelzijdig genoeg is voor bijna elke gelegenheid. Met een paar slimme aanpassingen kun je de stijl geschikt maken voor verschillende evenementen:


  • Casual dagje uit: Combineer een off-shoulder top met een spijkerbroek en platte sandalen. Voeg wat armbanden en een leuke hoed toe en je bent klaar om te gaan!
  • Strandvakantie: Een kleurrijke kaftan over je bikini, met een grote zonnehoed en flip-flops, schreeuwt boho beach babe. Vergeet de zonnebrand niet!
  • Zomerse bruiloft: Een elegante maxi jurk met kanten details is perfect voor een Boho Chic bruiloft look. Combineer met opgestoken haar, subtiele sieraden en hakken voor een chique twist.
  • Muziekfestival: Dit is waar Boho Chic echt in z'n element is! Laag erop los met franjes, bloemenprints en opvallende accessoires. Een cropped top met een hoge taille short en cowboy laarzen is een klassieke festival look.


Boho Chic merken om in de gaten te houden

Als je je Boho Chic garderobe wilt uitbreiden, zijn hier een paar merken die je zeker moet checken:


  • Free People: Dit merk ademt Boho Chic. Van vloeiende jurken tot gehaakte tops, Free People heeft alles wat je nodig hebt voor die ultieme bohemian look.
  • Spell & The Gypsy Collective: Dit Australische label creëert dromerige, vintage-geïnspireerde stukken met een moderne twist. Hun prints zijn absoluut adembenemend!
  • Anthropologie: Hoewel niet uitsluitend boho, heeft Anthropologie een geweldige selectie unieke, eclectische stukken die perfect in een Boho Chic garderobe passen.
  • Etsy: Voor one-of-a-kind, handgemaakte items, is Etsy je go-to. Veel onafhankelijke verkopers bieden prachtige Boho Chic kleding en accessoires die je look echt uniek maken.


Kortom: Alles wat je moet weten om deze zomer die Boho Chic stijl te rocken! En sowieso kun je met een beetje creativiteit en zelfvertrouwen die Boho Chic trend helemaal eigen maken. Dus trek je mooiste kimono aan, zet die bloemen in je haar, en ga stralen als de bohemian queen die je bent!

Zolang je maar trouw blijft aan jezelf, plezier hebt met mode en je innerlijke vrije geest kunt omarmen. 

Liefs, 


Je Boho Bestie


PS: Vergeet niet om ons jouw foto's te sturen van je geweldige boho chic outfits! We kunnen niet wachten om te zien hoe jij deze stijl rockt.

Advertenties