Bloemrijke kleding en natuurlijke materialen

Bloemrijke kleding en natuurlijke materialen

TEKST Roos de Jager

BEELD utrechtsemode.nl

Vier de langste dag van het jaar in stijl

De zomerzonnewende, ook wel midzomer genoemd, is een magisch moment. Het is de langste dag van het jaar waarop we de zomerse energie vieren. Een bijzondere gelegenheid die vraagt om bijzondere kleding. Wat trek je aan tijdens dit zomerse hoogtepunt? In deze blogpost geven we tips en inspiratie voor de perfecte zonnewende outfit.


De symboliek van midzomer

Midzomer is van oudsher een belangrijk moment dat in veel culturen werd gevierd. Het markeert het begin van de astronomische zomer, wanneer de zon haar hoogste punt bereikt. Een tijd van groei, bloei en vruchtbaarheid. Traditioneel werden er op midzomer vreugdevuren ontstoken en offers gebracht om een goede oogst af te smeken. Tegenwoordig is midzomer vooral een moment om de zonnige energie te vieren, vaak met festivals en feesten.


De kleding die we dragen met midzomer weerspiegelt deze symboliek en tradities. Denk aan natuurlijke materialen, vrolijke kleuren en bloemrijke prints. Alles om de verbintenis met de natuur en het zonlicht uit te drukken en de vreugde en levenslust van midzomer te vangen.


Natuurlijke materialen

Voor een echte midzomer look kies je voor natuurlijke, luchtige stoffen als linnen, katoen en zijde. Deze ademen goed en voelen licht aan in de zomerwarmte. Linnen heeft van nature een nonchalante, ontspannen uitstraling die perfect past bij de sfeer van midzomer. Ook kant en gehaakt katoen doen het goed en geven een romantische touch.


Qua kleuren zijn wit en ecru de ultieme midzomer tinten. Ze stralen puurheid en frisheid uit. Combineer bijvoorbeeld een witte linnen jurk met een krans van verse bloemen in je haar voor een etherische midzomer look. Ook pasteltinten en natuurlijke kleuren als beige en kaki passen goed bij het seizoen.


Bloemrijke prints

Bloemen zijn onlosmakelijk verbonden met midzomer. De natuur staat in volle bloei en overal duiken kleurrijke bloemenvelden op. Verwerk deze rijkdom aan bloemen in je outfit met fleurige prints. Van fijne madeliefjes tot weelderige pioenrozen, met een bloemenjurk of -blouse vier je de flora van het seizoen.


Ga voor grote, opvallende bloemendessins voor een statement look. Of kies ingetogen bloemetjes voor een subtielere stijl. Mix en match bloemenprints gerust met andere natuurlijke dessins als ruiten of strepen voor een speelse touch. Alles mag deze dag, zolang het maar vrolijk en kleurrijk is.


Vloeiende vormen

Qua silhouet is midzomer het moment voor luchtige, vloeiende lijnen. Wijde jurken en rokken die wapperen in de zomerbries, in midi of maxi lengte. Ook ruimvallende blouses en jumpsuits passen perfect bij de ontspannen sfeer. Alles met een lossere pasvorm, waarbij de stof om het lichaam danst.


Details als ruches, plooien en split voegen extra beweging en textuur toe. Voor een speelse noot combineer je verschillende lagen stof over elkaar, bijvoorbeeld een mouwloze jurk over een luchtig shirt. Of draag een kimono van doorschijnende stof over je outfit. Zo creëer je een dromerig silhouet dat mooi meedeint in de midzomerwind.


Natuurlijke accessoires

Maak je midzomer outfit compleet met bijpassende accessoires. Ga voor natuurlijke materialen als rotan, schelpen en touw. Een rotan tas, een schelpenketting of een hoed met gevlochten band geven een zomerse twist.


Geen midzomer zonder een bloemenkrans in je haar. Vlecht er zelf één van madeliefjes en korenbloemen uit de tuin of koop een kant-en-klare krans voor een instant midzomer gevoel. Ook losse bloemen in je haar gestoken staan prachtig bij een midzomer look.


Vier in stijl

Met deze tips tover jij de perfecte outfit tevoorschijn voor een onvergetelijke midzomer. Of je nu een tuinfeest, festival of intiem etentje hebt gepland, in een natuurlijke, bloemrijke en luchtige look vier je de langste dag in stijl. Geniet van de zon, dans in je vloeiende jurk en voel de magie van midzomer. Happy solstice!

Advertenties