5 meest romantische films over liefde

5 meest romantische films over liefde

TEKST Roos de Jager

BEELD Ron Lach

Romantische films 

Het is geen geheim dat romantische films ons hart sneller laten kloppen en ons laten wegsmelten van de liefde. Of je nu op zoek bent naar een film om samen met je partner te kijken op een gezellige avond thuis, of gewoon behoefte hebt aan wat romantiek in je leven, deze lijst met de 5 meest romantische films over liefde zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Dus pak wat popcorn, nestel je op de bank en geniet van deze hartverwarmende verhalen.


1. "The Notebook" (2004)

Deze klassieker staat bovenaan onze lijst om een goede reden. "The Notebook" is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks en vertelt het ontroerende verhaal van Allie en Noah, twee geliefden die ondanks tegenslagen blijven vechten voor hun liefde. Met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrol, is dit een film die je niet snel zult vergeten.


2. "La La Land" (2016)

Als je houdt van muziek, dans en een vleugje nostalgie, dan is "La La Land" de perfecte keuze voor jou. Deze moderne musical vertelt het verhaal van Mia (Emma Stone), een aspirant-actrice, en Sebastian (Ryan Gosling), een jazzpianist, die elkaar ontmoeten in Los Angeles terwijl ze hun dromen najagen. De chemie tussen Stone en Gosling spat van het scherm af en maakt deze film tot een absolute must-see.


3. "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (2004)

Als je op zoek bent naar een romantische film met een twist, dan is "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" de perfecte keuze. Deze film combineert liefde, herinneringen en sciencefiction op een unieke manier. Jim Carrey en Kate Winslet spelen Joel en Clementine, twee geliefden die proberen elkaar te vergeten door hun herinneringen aan elkaar te laten wissen. Maar al snel beseffen ze dat sommige liefdes gewoon niet uitgewist kunnen worden.


4. "Before Sunrise" (1995)

Deze film is het eerste deel van Richard Linklater's befaamde Before-trilogie en volgt Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy), twee vreemden die elkaar ontmoeten in de trein naar Wenen. Ze besluiten om samen de nacht door te brengen in Wenen voordat ze ieder hun eigen weg gaan. Wat volgt is een betoverende avond vol gesprekken over liefde, het leven en alles daartussenin. "Before Sunrise" is een meesterwerk dat je zeker niet mag missen.


5. "The Fault in Our Stars" (2014)

Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, vertelt deze film het aangrijpende verhaal van Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) en Augustus Waters (Ansel Elgort), twee tieners die elkaar ontmoeten tijdens een steungroep voor kankerpatiënten. Hun gedeelde passie voor literatuur brengt hen dichter bij elkaar terwijl ze worstelen met hun eigen gezondheidsproblemen. "The Fault in Our Stars" is een emotionele achtbaanrit die je niet onberoerd zal laten.


Of je nu op zoek bent naar een klassieke romance, een moderne musical of een tearjerker, deze 5 romantische films over liefde bieden voor elk wat wils. Dus zet de filmavond maar vast in je agenda en laat je meevoeren door de magie van deze hartverwarmende verhalen.

Advertenties