Voor 95% af, net als de baby in mijn buik, dus tijd om ‘m te delen. 😁 De babykamer van onze kleine spruit! Ik heb er een beetje geheimzinnig over gedaan, omdat we familie en vrienden eerst een kijkje wilden laten nemen. Nu de kleine er bijna is en Nina mooie foto’s heeft gemaakt kan en wil ik niet langer meer wachten. Het is een vrij lange blog geworden inclusief before foto’s en het hele klusverhaal, maar wellicht kun je er nog wat van leren. Ben je alleen benieuwd naar het resultaat? Scroll dan lekker naar beneden!

Bye bye groot kantoor, hallo babykamer!

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat we al vrij vroeg zijn begonnen met de babykamer en dat had een reden. Tot december vorig jaar telde ons huis namelijk twee slaapkamers. Omdat ik graag thuis wilde blijven werken, hebben we ervoor gekozen om mijn kantoor (voorheen de grootste slaapkamer) in tweeën te delen. Dat vergde vrij veel voorbereiding, want op de plek waar mijn bureau stond, zou de kinderkamer komen. In september begon de verbouwing met het verkopen van de slaapbank en het witten van de muur. Zo kon mijn bureau alvast naar de goede kant van de kamer en zei ik deze fijne werkplek gedag. Niet wetende dat de werkplek die ik ervoor terug zou krijgen nog vele malen mooier zou worden. (De kantoor make-over volgt volgende maand. ☺️)

Ondertussen ging ik op Pinterest helemaal los met ideeën pinnen voor een jongens- en meisjeskamer. (neem zeker even een kijkje als je op zoek bent naar inspiratie!) Zo heerlijk, maar ook zó moeilijk, want ik had een heleboel verschillende ideeën. Ik besloot dan ook met een definitief plan te wachten tot we de geslachtsbepalende echo zouden hebben. Tijdens onze zomervakantie in Portugal hadden we bij mijn ouders wel alvast een houten wiegje meegenomen en op Marktplaats scoorde ik een prachtige commode.

Op 7 oktober was het dan eindelijk zover, een JONGEN! Mijn roze dromen liet ik varen en tijdens een bezoekje aan het hoofdkantoor van A La werd het plan definitief. Ze waren daar flink aan het opruimen en toen ik vertelde dat ik een jongetje zou krijgen kwamen ze met twee handgemaakte dierenkoppen aan van papier marché. Die moest en zou ik hebben voor de jungle kamer!

Het drama dat behang en verf uitzoeken heet

We waren er vrij snel overuit dat we één muur wilden behangen en de rest groen zou worden. Dat behang bleek alleen best een dingetje… Veel jungle behang is druk en dat zou niet goed uitpakken in het kleine kamertje. Na een zoektocht op Instagram kwam ik op de website van Roomblush terecht (onderaan deel ik alle linkjes). Daar vonden we het perfecte behang! Aan de hand van het sample gingen we op zoek naar bijpassende verf. We kochten een pot krijtverf van Amazona in de kleur Evergreen voor de meubels. Een super fijn merk: 100% ecologische verf, smeert fantastisch, niet goedkoop. De zoektocht naar een lichtere kleur voor op de muur liep mis, want ik vergat het behangsample mee te nemen naar de Gamma. Het resultaat: een pot lichtgevende kauwgombal verf. Op de eerste foto lijkt het nog wat, maar eenmaal op de muur was het een drama. 🤣

Ook de verf van Amazona pakte eenmaal opgedroogd veel lichter uit dan we bedacht hadden. Tijd voor plan B! Evergreen op de muur bleek de oplossing (kalkverf kan zowel op hout als op muren gebruikt worden, ideaal), dus terug naar de Gamma voor houtlak. Met behulp van vijf kleurwaaiers en een hele lieve medewerkster liet ik 3 verschillende tinten groen mengen. Na een test op het frame van het bedje kozen we onze favoriet. (S 5020-G30Y, een naam kan ik er niet voor vinden)

Eindelijk konden we dan beginnen met schilderen. De muur dekte met twee lagen, maar het bedje en de commode heb ik een keer of drie / vier geschilderd. Door de spijltjes ontdekte ik steeds weer een druiper, die ik schuurde en opnieuw schilderde. Ik mag toch hopen dat de kleine man een beetje fijn slaapt die eerste zes maanden dat hij in het bedje past, haha. Al met al een heel project en zo was het ineens december. Tijd voor de volgende stap! Met behulp van een goede vriend werd de muur behangen en de tussenmuur gebouwd. Mijn buik was inmiddels flink gegroeid en de extra hulp heel erg welkom. Nogmaals bedankt mannen!

Tips van de man des huizes

Het enige wat ik heb gedaan tijdens het behangen en het bouwen van de tussenmuur is toekijken, dus het leek me leuk om mijn partner om wat fijne tips te vragen. Wellicht goed om te weten dat het behang er met twee uurtjes opzat en de tussenmuur zo’n twee weekenden werk was inclusief het halen van de juiste materialen. Dit komt grotendeels door ons super fijne jaren ’30 huis, waar geen rechte muur of vloer te vinden is. Het hoogte verschil links en rechts (de muur is nog geen 4 meter!) was zo’n 6 cm…

  • Kijk vooraf filmpjes van het hele proces en houd die erbij. Je kunt bij elke bouwmarkt en op YouTube van alles vinden.
  • Check in de winkel goed of je alles in dezelfde maten hebt gepakt. Die liggen vaak nog wel eens door elkaar. (spreek uit ervaring 😉)
  • Heb geduld, meten is weten en better save than sorry. Zeker bij ons thuis met de scheve muren was meten heel belangrijk en niet gemakkelijk. Hier de tijd voor nemen scheelt je heel veel frustratie achteraf. Als het niet past en je moet er stukken afzagen dan ben je veel langer bezig.

De finishing touch

Toen de muur eenmaal stond en afgesmeerd was kon ik eindelijk zelf weer aan de slag! We waren van te voren bang dat de tussenmuur veel te strak zou worden in vergelijking met de vrij hobbelige muren in de rest van de kamer, maar dat bleek reuze mee te vallen. De primer voor gipsplaten zorgde voor een mooie stucwerk achtige structuur. Voor de tussenmuur zocht ik een mooie crème kleur uit, een tintje lichter dan het Café Glace in onze slaapkamer: Antiek Wit. (ook van Amazona) Een gokje, maar het pakte perfect uit met de kleur van het houtwerk.

Eenmaal opgedroogd kon het leukste werk beginnen: de inrichting! Daar keek ik al maanden naar uit en wat was het een feest om alle items op te hangen en neer te zetten die ik in de afgelopen maanden had verzameld. Deels uit de webshop, deels gekregen en deels gekocht. We zijn heel blij met het resultaat! Begrijp me niet verkeerd, het was een hoop werk, maar nu het af is zijn we zo trots. Het is overigens nog niet helemaal af. We krijgen nog een hemeltje voor boven het bedje van familie. Ook heb ik voor de webshop maanlampjes besteld, maar die zijn nog steeds niet binnen. Verder missen er nog plintjes, moet de deurpost nog geschilderd worden en willen we een schuifdeur maken om de kamers te scheiden. Maar met bijna 38 weken op de teller moet dat even wachten tot de kleine man er straks is. 🥰

Goed, genoeg gepraat. Tijd voor de foto’s! Die zijn vorige week gemaakt door bijeva’s vaste fotografe Nina Heutinck. Onderaan volgt een shopping list zoals je die kent uit de blogs met interieurstyliste MetDanique.

Made by oma

Een vriendin tipte mij na het zien van het kamertje een tof Instagram account met prachtige luierzakken. Ik vond ze wel behoorlijk prijzig en besloot een voorbeeld naar mijn handige moeder door te sturen. Precies op de dag van de fotoshoot kwam deze knapperd met de post uit Portugal. Het was oorspronkelijk zo’n lange slurf om plastic tassen in te doen (geen idee hoe je dat noemt). Gemaakt in Zimbabwe en gekregen van hele lieve buurtjes die inmiddels allebei niet meer leven. De gouden ring is een armband van mijn moeder en de knopen komen van een pak van mijn opa, die overleed in de week dat de kleine man in mijn buik ontstond.

Dat maakt de luierzak niet alleen heel mooi, maar ook heel dierbaar. Herinneringen aan hele lieve mensen, waar we de kleine man straks over zullen vertellen. Dankjewel lieve mama! Ik kan niet wachten om je over een paar weken eindelijk weer te zien.

Een mix van oud & nieuw

Naast het wiegje en luierzak komen er nog veel meer vondsten bij mijn ouders vandaan. Het antieke plankje boven de commode, alle boekjes en babykleertjes die ik zelf nog heb gedragen. Met een auto vol reden we afgelopen zomer terug naar Nederland en via de post kwam er nog veel meer deze kant op. Zoals de dieren van Schleich, waar ik zelf nog mee heb gespeeld en de tekening van Winnie de Pooh. Mijn moeder heeft jarenlang opgepast toen ze nog in Nederland woonden en ladingen speelgoed en boekjes verzameld. Dat komt goed van pas in hun Bed & Breakfast in Portugal, waar kindjes speelgoed en boekjes kunnen lenen.

De kleine wil na een vakantie bij zijn opa en oma niet meer mee naar huis gok ik zo!

Heb je op de foto’s leuke items gezien? Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk linkjes toe te voegen aan de shoppinglist hieronder. Sommige producten hebben we gekregen of zijn uniek, dat heb ik er bijgezet.

Mijn shoppinglist

Ik hoop dat je geïnspireerd bent door deze blog en zelf ook zin hebt om aan de klus te gaan thuis! Heb je vragen of ben ik iets vergeten te benoemen? Laat dan een reactie achter onder deze blog.

Liefs,

Eva (Wan & de kleine man)

Leave a Reply

Open WhatsApp
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een product of je bestelling? Stel deze via Whatsapp en hij wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Liefs, Merel & Celine