Voorlopig is dit helaas alweer de laatste blog in samenwerking met interieurstyliste MetDanique. Ze heeft onze slaapkamer opnieuw gestyled en wat is het leuk geworden! Eerder gaf Danique al tips hoe je een fijne thuiswerkplek kunt creëren en hoe je veel verschillende items kunt combineren, zonder dat het te druk wordt in de woonkamer.

Maar hoe zit dat met de slaapkamer?

Ook in de slaapkamer is rust en een fijne sfeer belangrijk. De slaapkamer moet een ruimte zijn waar je kunt ontspannen. Je sluit hier immers de dag af en begint ‘m weer. Sinds wij onze slaapkamer vorig voorjaar opnieuw hebben geschilderd, word ik er elke dag blij wakker. Dat klinkt overdreven, maar het is echt waar. De betonlook muur achter het bed bleef, maar de andere muren kregen een lichte cappuccino kleur. We plaatsten een grote IKEA kast in dezelfde kleur en het muurtje achter de wastafel werd bordeauxrood. We voegden meer kleur toe (eerst was alles wit), maar het geheel werd warmer én rustgevender. Je kunt dus best wat risico nemen, ook al is het een kleine ruimte. Wellicht dat ik hier nog wel eens een blogpost over schrijf, maar nu terug naar Danique!

Warme en koele tinten combineren

In de slaapkamer kan het fijn zijn om warme en koele kleuren met elkaar te combineren. Koele kleuren zoals grijs, groen en blauw hebben een rustgevende en ontspannende werking. Warme kleuren als roze en oranje zorgen voor geborgenheid en gezelligheid. Juist door warme en koele kleuren te combineren zorg je voor een fijne sfeer.

Vergeet ook niet om een paar mooie planten neer te zetten in de slaapkamer! Deze zijn niet alleen mooi, maar hebben een rustgevende werking en zuiveren de lucht. Meer informatie hierover vind je bij verschillende tuincentra, waar je planten tegenwoordig ook gemakkelijk online kunt bestellen. Wij hebben onder andere een Calathea zebrina in de slaapkamer.

Maak het gezellig

Vaak wordt de slaapkamer een beetje vergeten als het om gezelligheid gaat, maar je brengt er veel uren door. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn om ‘s avonds nog even een boek te lezen in bed. Nu het einde van mijn zwangerschap nadert probeer ik echt om 10 uur naar bed te gaan en mijn telefoon niet meer aan te raken. Misschien vind jij het wel heerlijk om in het weekend lekker lang te blijven liggen met een ontbijtje. Je zult merken dat je in een slaapkamer waar je je fijn voelt, graag tijd doorbrengt.

Maar hoe maak je het dan gezellig? We hebben de planten al genoemd, maar ook kaarsen, een grote vaas met droogbloemen en een paar leuke posters doen het goed in de slaapkamer. Deze posters van cardsbyeva hebben dromerige teksten, perfect voor in de slaapkamer. Danique heeft gekozen voor groen en grijs tinten met een een vleugje roze en goud. Let wel op dat je niet te veel items neerzet. Dat maakt het weer onrustig en door het beddengoed en kleding wordt een slaapkamer snel stoffig. Hoe meer je neerzet, hoe meer je moet poetsen.

Ook heerlijk in de slaapkamer: een fijne geurkaars, zoals bijvoorbeeld de Linden van Broste Copenhagen. Deze geur is niet te sterk, dat vind ik persoonlijk namelijk niet lekker in de slaapkamer. Fijn om te branden voor het slapen gaan.

Een kleine disclaimer voordat we verder gaan naar de shoppinglist: omdat de foto’s al even geleden zijn gemaakt, zijn een aantal items op dit moment niet op voorraad of niet meer verkrijgbaar. Gelukkig vind je het grootste gedeelte van de producten wél in de webshop!

De shoppinglist van Danique

Totaal: 199,65

Lieve Danique, nogmaals onwijs bedankt voor de leuke middag en je tips & tricks die ik mocht delen in deze blogs. Wie weet kunnen we dit nog eens doen, dat zou ik heel gaaf vinden! Ik ga nu eerst genieten van mijn verlof en straks van ons kleine mannetje.

Uiteraard zijn we benieuwd wat jij van het resultaat vindt. Ben je geïnspireerd geraakt en heb je zin om met je eigen interieur aan de slag te gaan? Laat het ons in een reactie weten onder deze blog!

Liefs,

Danique & Eva

Over MetDanique
Hi! Mijn naam is Danique Koldenhof, interieurontwerper en eigenaresse van MetDanique Interieuradvies & Styling.

De liefde voor interieur en huizen zat er bij mij al vroeg in. Als kind was ik regelmatig verliefd op karakteristieke panden, keek ik het liefst door elk raam naar binnen en was ik bovendien gek op kleur. Alles moest en zou geel… Nou dát hoeft nu niet perse meer, maar ik heb inmiddels wel geleerd hoe belangrijk het is om een fijn thuis te hebben. Een fijn thuis maakt je leven een stukje mooier!

Vind jij het lastig om jouw woonwensen te vertalen naar je interieur? Of vind je het leuk om met je interieur bezig te zijn, maar zou je graag eens willen sparren over wat er nóg beter zou kunnen? Tijdens een live interieuradvies kom ik 2 uur bij jou thuis langs en brainstormen we over jouw ideeën. Ik geef je advies en beantwoord al je vragen. Wil je liever een compleet persoonlijk interieurontwerp met een kleurenplan, materialen, verlichting, een uitgebreide shoppinglist én je woning in 3D getekend? Neem dan contact op. Samen creëren wij jouw droominterieur! Een sfeervol en fijn thuis creëer je MetDanique.

Leave a Reply

Open WhatsApp
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een product of je bestelling? Stel deze via Whatsapp en hij wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Liefs, Merel & Celine