Welkom bij de roze boekenclub! In deze blog serie deel ik steeds vijf roze boeken die ik het delen waard vind. Een combinatie van boeken uit de webshop en boeken die ik de afgelopen jaren gelezen of geluisterd heb. Ik heb ‘De roze boekenclub’ al twee jaar in mijn hoofd en overtuigde mezelf steeds om er niets mee te doen. Want wie vind dat nou leuk om te lezen? En het past toch helemaal niet bij de webshop…

Waarom ik er nu toch aan begin? Ik heb het lezen recent herontdekt en vind schrijven heerlijk. Ik doe het dus helemaal voor mezelf (wellicht hebben al die boeken over persoonlijke ontwikkeling hun vruchten afgeworpen) en met een beetje geluk, inspireer ik jou om ook (weer) te gaan lezen of in ieder geval een boekenplank te vullen met roze boeken die gezien mogen worden! Het oog wil immers ook wat. 😉

Vorige week plaatste ik op Instagram een oproepje om roze boekentips met mij te delen en daar werd heel enthousiast op gereageerd. Maar voordat ik begin aan een stukje achtergrond, boeken die ik recent gelezen heb en wat je kunt verwachten, wil ik jou uitnodigen om mee te doen. Heb je een toffe roze boekentip die je nog niet met mij hebt gedeeld? Een boek dat ik absoluut moet lezen of juist prachtig is om in te kijken? Reageer dan onder deze blog.

Je vindt in deze blog serie zowel linkjes naar boeken in de webshop als naar boeken op bol.com. De linkjes naar bol.com zijn affiliate linkjes. Als jij het boek via de link aanschaft krijg ik hierover 6% commissie.

Boekenwurm op de achterbank

Als klein meisje las ik in de zomervakantie zo’n zes tot tien boeken. We gingen elke zomer met de auto naar Portugal en ik las de hele rit. Zelfs op bochtige wegen wanneer mama ‘Stop even met lezen Eva, je wordt misselijk’ zei. Ik bleef net zo lang doorlezen tot ik inderdaad misselijk werd en zodra het beter ging, deed ik gauw mijn boek weer open. Ook thuis verslond ik Harry Potter, Molly Moon en boeken over paarden als Romana & Ragebol. Heerlijk vond ik het om in een verhaal te verdwijnen en even in een andere wereld te zijn.

Lezen, een eigen bedrijf & het moederschap

Tot mijn grote spijt nam ik daar de laatste jaren de tijd niet voor. Ik las nog wel, maar alleen in de vakantie en heel soms daarna nog een paar weken thuis. Om het dan weer te vergeten tot de volgende vakantie. Meestal omdat ik om mijn telefoon zat te scrollen in plaats van een boek open te doen. Zonde vond ik dat, maar het lukte me niet om er iets aan te doen. Wellicht herken je dat?

De combinatie van het moederschap, een eigen bedrijf en lezen bleek al helemaal een dooddoener, maar ik ben wel al jaren gek op het luisteren van podcasts. En eind vorig jaar (ik tipte mijn moeder al een half jaar eerder na een oogoperatie) begon ik dan eindelijk aan mijn eerste luisterboek. Wat een uitkomst!

Luisterboeken

Je kunt op elk moment van de dag een boek ‘lezen’. Tijdens een wandeling, in de auto of in bed voor het slapen gaan. Dat laatste is overigens écht een tip voor slechte slapers! Ik vind het persoonlijk heerlijk om in slaap te vallen terwijl ik word voorgelezen uit een mooi boek. Je kunt een timer aanzetten om te voorkomen dat je boek is afgelopen wanneer je weer wakker wordt. Zo heb ik de afgelopen drie maanden al heel wat afgeluisterd. Ik begon met De kracht van kwestbaarheid van Brené Brown, toen Dit gebeurt er als je duurzaam leeft, (Marije van der Made), Confettiregen (Splinter Chabot), Mindful & Miljonair (Steffy Roos Dumaine), Lieveling (Kim van Kooten), Ziek gelukkig (Ruud ten Wolde), Ik ga leven (Lale Gül), Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden (Lianne Sanders) en het laatste en misschien wel het mooiste boek dat ik heb geluisterd was Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, maar daarover later meer.

Ik luister sinds kort via Storytel trouwens. Ik begon met Nextory en dat is vrijwel hetzelfde, maar ik deel het abonnement nu met mijn moeder. Dat is een stuk voordeliger. Roze boeken op de plank zijn natuurlijk heerlijk, maar als je Storytel eens wilt uitproberen dan heb ik hier een linkje voor je: probeer Storytel 30 dagen gratis. Krijg ik niks voor.

De roze boekenclub, wat kun je verwachten

Om het mezelf makkelijk te maken (ahum), had ik bedacht om elke keer vijf roze boeken te behandelen en dit onder te verdelen per categorie. Gelukkig heb ik een categorie gevonden waarin ik al wel vijf roze boeken heb gelezen, want ik kwam er tijdens het maken van de boekenlijst achter dat ik in vrijwel elke categorie tot vier kom. 😉

Ik heb de komende tijd in ieder geval wat te doen, want mijn boekenplank in Storytel is goed gevuld. Ook wil ik een aantal boeken bestellen. Niet in elke categorie heb je iets aan een luisterboek en ze zijn immers prachtig om in huis te hebben. De volgende onderwerpen zullen de revue passeren: fictie, non-fictie, persoonlijke ontwikkeling / business, fotografie & interieur, moederschap en reizen & eten. Omdat deze blog inmiddels 1000 woorden telt, lijkt het me beter om de eerste boeken naar de volgende blog te verplaatsen. Ik kan niet wachten om met de eerste categorie aan de slag te gaan, fictie! Met natuurlijk mijn nieuwe lievelingsboek: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Ik hoop dat jij net als ik enthousiast bent geworden van deze blog en zin hebt in de volgende. Je bent natuurlijk van harte welkom om mee te lezen. Super leuk als je je mening over de boeken onder de blog met mij en de lezers deelt. Ik ben nog een beetje zoekende hoe dit aan te pakken, dus stuur mij even een berichtje als je hier ideeën over hebt. Misschien kunnen we wel een echte boekenclub beginnen?

Tot de volgende!

Liefs, Eva

PS De foto maakte fotografe Nina begin maart 2021. Het bewijs dat ik al veel te lang met dit idee rondloop.

Leave a Reply

Open WhatsApp
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een product of je bestelling? Stel deze via Whatsapp en hij wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Liefs, Merel & Celine