De nieuwe webshop staat nu een maand live, een mooi moment om een lang vooruitgeschoven ‘to-do’ op te pakken, bloggen! Ik krijg via Instagram regelmatig vragen over styling en het combineren van verschillende producten. Zo ontstond het idee voor een serie blogs met inspiratie en stylingtips, die jij er tijdens het shoppen gemakkelijk ‘bij kunt pakken’. Nu vind ik het ontzettend leuk om jou daarbij te helpen, maar ik ben geen styliste of interieurontwerpster. Daarom heb ik hulp ingeschakeld van een andere onderneemster, Danique. Zij is namelijk wél interieurontwerpster en heeft er haar werk van gemaakt om voor anderen een fijn thuis te creëren. Ik volg MetDanique al een tijd op Instagram en nodigde haar bij mij thuis uit om haar eindelijk eens in het echt aan het werk te zien.

Dankzij corona zijn veel kantoorpanden en flexwerkplekken (deels) gesloten en werken we dus veel meer vanuit huis. “Het kan best lastig zijn om thuis een fijne werkplek te creëren, zeker wanneer je niet de enige bent die vanuit huis werkt”, aldus Danique. Ben je benieuwd hoe je een fijne thuiswerkplek creëert waar je lekker kunt werken en niet al te veel wordt afgeleid? Danique geeft tips!

Begin bij het begin

Het is allereerst belangrijk dat je werkplek functioneel is. De een vind het heerlijk om thuis te werken, terwijl de ander de drukte op kantoor of in een koffietentje ontzettend mist. Denk er eens goed over na wat jij prettig vindt en waar je je juist aan irriteert. Veel spullen, weinig spullen, muziek aan, muziek uit, zicht naar buiten of juist niet etc. Als je dat niet (zeker) weet, probeer het dan eens uit! Je kunt een bureau vaak best op een andere plek neerzetten of een kwartslag draaien. Tevens is een goede stoel natuurlijk super belangrijk en de hoogte van de tafel. Zit je niet lekker? Ga dan op een lekker kussen zitten of doe die in je rug. Zorg er ook voor dat de spullen die je vaak gebruikt in de buurt liggen. notitieboekjes, een fijne pen, een planner waar je je dagelijkse to do’s in opschrijft en een glas water.

Danique, toevallig weet ik dat jij als ondernemer groot fan bent van werken in koffietentjes. Hoe is dat voor jou nu die gesloten zijn?

Nou, ik heb sinds kort mijn eigen plekje gemaakt in ons tuinhuisje! Super fijn, want nu kunnen klanten bij mij langskomen zonder dat ze direct aan de keukentafel zitten. Ook heb ik hierdoor de mogelijkheid om een stagiaire aan te nemen, dus dat heb ik meteen in gang gezet. Corona maakt creatief, ik had hier nooit eerder aan gedacht. De tuinstoelen vonden snel een ander plekje en met een elektrisch kacheltje blijft het lekker warm. Ook vind ik het heel fijn dat ik de deur achter mij dicht kan trekken. Dat is thuis aan de keukentafel toch anders. Een tip voor anderen: “Zorg dat je de werkdag echt afsluit, ook nu je thuis werkt. Dat kan door de deur dicht te doen bijvoorbeeld, maar ook door je laptop en andere spullen op te ruimen.”

Styling van je thuiswerkplek

Na het functioneel inrichten van je thuiswerkplek komt het leukste onderdeel, de styling! Afhankelijk van je eerder bepaalde voorkeuren, kies je de aankleding. Danique vind het belangrijk dat haar werkplek gezellig en knus is. Niet te druk, want dat leidt te veel af. Daarom heeft ze gekozen voor lichte pastelkleuren in dezelfde tinten: lichtroze, lila, zalm & een vleugje goud. Het is fijn om eerst een kleurenpalet te bepalen en daarna op zoek te gaan naar de juiste accessoires. Zo kun je tijdens het winkelen bepalen wat wel binnen je kleurenpalet past en wat juist niet. Er zijn nu immers maar weinig mensen die prettig werken met alle kleuren van de regenboog om zich heen.

Op de printer heeft ze het rustig gehouden, dit moet er immers makkelijk af kunnen als je iets moet scannen of kopiëren. Een leuke kandelaar, mooie vaas en twee fijne boeken om tussendoor eens open te slaan. Van al dat laptoppen krijg je dan wel geen vierkante ogen, maar wat afwisseling tussendoor kan zeker geen kwaad. Het geheel heeft ze afgemaakt met een aantal kaartjes en een poster met quotes die haar een fijne dosis positieve vibes geven.

Wellicht ben je al geïnspireerd geraakt door het zien van deze foto’s, maar je kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen op Pinterest. Het ziet er naar uit dat we de komende jaren meer thuis zullen werken (tenzij je een beroep hebt waarbij dat niet mogelijk is natuurlijk). Je kunt er dus gerust de tijd voor nemen om uit te zoeken wat jij prettig vindt, want een fijne werkomgeving betaalt zich uiteindelijk terug in betere resultaten.

Met behulp van haar kleurenpalet heeft Danique de accessoires uitgekozen. Een vaasje met droogbloemen, die haal je bij de bloemist en gaan lekker lang mee. Je kunt nu ook weer allerlei leuke takken krijgen met besjes en katjes. Om het gezellig en knus te maken heeft ze gekozen voor een kandelaar gekozen met daarin felgekleurde lila kaars en een grote stompkaars. De grote stomkaars is eigenlijk voor buiten, maar dus ook heel tof om binnen neer te zetten. Daar had ik zelf nog niet eerder aan gedacht en eigenlijk is het juist heel fijn, want doordat de kaars lekker groot is hoef je niet elke dag een nieuwe aan te steken.

Wat mij direct opvalt is dat Danique accessoires clustert. Dus niet overal wat, maar in plukjes bij elkaar. Dat maakt het geheel rustig. Zo vind je op het terrazzo schaaltje het eten en drinken. Dat geeft niet alleen minder kruimels, je weet ook altijd waar je moet zijn tijdens het typen. Het gebeurd mij regelmatig dat ik zonder te kijken mijn glas water pak en deze nog net niet over het toetsenbord vliegt.

De shoppinglist van Danique

Totaal: 231,93

Danique, ik wil je nogmaals bedanken voor de leuke middag en je tips & tricks. Ik vond het onwijs leuk en ben benieuwd wat jij als lezer van het resultaat vindt. Ben je geïnspireerd geraakt en heb je zin om met je eigen interieur aan de slag te gaan? Vergeet ons dan niet te taggen of laat een reactie achter onder deze blog. Volgende keer gaan we aan de slag met de styling van de slaapkamer!

Liefs,

Danique & Eva

Over MetDanique
Hi! Mijn naam is Danique Koldenhof, interieurontwerper en eigenaresse van MetDanique Interieuradvies & Styling.

De liefde voor interieur en huizen zat er bij mij al vroeg in. Als kind was ik regelmatig verliefd op karakteristieke panden, keek ik het liefst door elk raam naar binnen en was ik bovendien gek op kleur. Alles moest en zou geel… Nou dát hoeft nu niet perse meer, maar ik heb inmiddels wel geleerd hoe belangrijk het is om een fijn thuis te hebben. Een fijn thuis maakt je leven een stukje mooier!

Vind jij het lastig om jouw woonwensen te vertalen naar je interieur? Of vind je het leuk om met je interieur bezig te zijn, maar zou je graag eens willen sparren over wat er nóg beter zou kunnen? Tijdens een live interieuradvies kom ik 2 uur bij jou thuis langs en brainstormen we over jouw ideeën. Ik geef je advies en beantwoord al je vragen. Wil je liever een compleet persoonlijk interieurontwerp met een kleurenplan, materialen, verlichting, een uitgebreide shoppinglist én je woning in 3D getekend? Neem dan contact op. Samen creëren wij jouw droominterieur! Een sfeervol en fijn thuis creëer je MetDanique.

Leave a Reply

Open WhatsApp
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een product of je bestelling? Stel deze via Whatsapp en hij wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Liefs, Merel & Celine