In tegenstelling tot de babykamer, heb ik over het nieuwe kantoor van bijeva wél veel gedeeld op sociale media. Ik zal deze blog dan ook wat korter houden, maar wil het eindresultaat toch graag met jullie delen. Want wauw wat is het een fijne plek geworden! Vooraf heb ik me best druk gemaakt over de ruimte, het kantoor is immers de helft van wat het eerst was, maar met goed gebruik van de hoogte (en wat extra opslagruimte elders) is het helemaal goed gekomen.

Help, we hebben te weinig ruimte

Toen we er zomer 2020 achter kwamen dat ik zwanger was, hadden we net onze slaapkamer opgeknapt. Best een beetje onhandig dachten we toen, want was het niet veel beter om mijn kantoor daarheen te verplaatsen? Dan konden we in de grootste kamer onze slaapkamer maken en een hoek voor de baby. Niet ideaal, maar ook niks mis mee. Tot ik samen met een vriendin op het idee kwam om mijn kantoor op te splitsen in twee kamers: de babykamer én mijn kantoor. Lichte paniek waar ik dan al mijn spullen zou gaan laten, maar nadat we alles hadden opgemeten en ik de man des huizes had overtuigd, bleek dit toch echt de beste oplossing. We zouden een tussenwand plaatsen, maar eerst moest er nog flink wat voorbereidend werk worden gedaan.

In de babykamer blog van vorige maand heb ik al wat foto’s gedeeld van mijn kantoor zoals het eerst was. Mocht je die nog niet gelezen hebben en benieuwd zijn, dan raad ik je aan dat eerst te doen.

Het klussen begon met het opgeven van mijn favoriete foto hoekje en het bed voor logees, de slaapbank. Als je bijeva al wat langer volgt op Instagram, dan herken je ‘m misschien nog wel…

Blanco canvas

De bank werd verkocht en de muur gewit. Mijn bureau zou er tegenaan komen en voor de webshop foto’s had ik een witte achtergrond nodig. Een beetje saai naar mijn zin, maar wel zo praktisch. De wijde schilderspoten onder het bureau werden vervangen voor strakke houten poten, zodat er ruimte zou zijn voor twee kastjes. Daarnaast bestelde ik bij IKEA een grote Vittsjö stellingkast die zorgde voor veel extra opslagruimte én een mooie etalage voor de vazen en kaarsen. De andere witte kast met schuifdeuren is trouwens ook van IKEA, dit is onze oude kledingkast.

Fast forward

Tijd om een sprong in de tijd te maken. De muur werd geplaatst en de babykamer afgemaakt. Eindelijk kon ik mijn kantoor afmaken! Inmiddels had ik lang genoeg de tijd gehad om na te denken en weer een bestelling gedaan bij IKEA. Door de lockdown waren er weer geen opties om naar kringloopwinkels te gaan en op Marktplaats kon ik niets vinden.

In tegenstelling tot de witte muur, moest de tussenwand een kleur krijgen. Warm, Marrokaans én uiteraard roze. Hier heb ik veel vragen over gehad, dus bij deze de uitleg!

How to: de roze muur

In de kast ontdekte ik een pot verf die we nog hadden staan van de woonkamer, Gamma color Intense in de kleur Aarderood. Ik wilde een natuurlijk effect creëren en dus geen strakke muur in één kleur. Daarom besloot ik een flinke plons witte verf in de pot te gooien en dit kort te mengen. Eerder heb ik op ongeveer dezelfde manier een betonlook muur in onze slaapkamer gecreëerd.

Met een kwast heb ik eerst de randjes geschilderd en daarna in vrij wilde bewegingen de verf op de muur aangebracht. Dat is best een pittig werkje, maar heel leuk om te doen en ik voelde me net een kunstenaar op een mega groot doek. Wees vooral niet bang dat het verschil te groot wordt. Als de verf is opgedroogd zie je het minder en je kunt later altijd nog een beetje finetunen. Dat heb ik zelf ook gedaan, het dekte namelijk niet overal direct even goed.

Tip! Met een blokkwast gaat het een heel stuk sneller en dat scheelt je verzuurde armen. Die had ik alleen niet bij de hand. Dit geeft wel een iets ander effect, dus probeer eerst even uit wat je mooier vindt.

De inrichting

En toen was het alweer tijd voor het laatste en toch wel mijn favoriete onderdeel van de make-over, de inrichting! Eerst kregen de kaartenrekken (Hema, al heel lang uitverkocht) weer een plekje aan de muur. Ook kwam mijn tweede IKEA bestelling binnen: een smalle Vittsjö stellingkast, een Norberg klaptafel en twee Flisat wandopbergers. Na maanden van inpakken op de commode, konden we nu eindelijk een mooie inpaktafel maken in het kantoor.

Tip! Als je een tussenwand plaatst is het verstandig om vooraf te bepalen op welke hoogtes je dingen wilt ophangen. Wij hebben de wand op die plaatsen met hout verstevigd.

Alles kreeg een plekje en gelukkig kon ik ook zelf nog even profiteren van de nieuwe werkruimte. De wandhangers van IKEA hebben we boven de tafel bevestigd en het vloeipapier aan opgehangen. Altijd spannend of het helemaal uitpakt zoals je van te voren bedacht had, maar dit werkt echt heel erg fijn. Ook ben ik erg blij met de klaptafel, die precies groot genoeg is om comfortabel op in te pakken. De tafel is tot nu toe eigenlijk altijd uitgeklapt, maar als je spullen uit de kast wil pakken is het wel heel praktisch dat deze ook kleiner gemaakt kan worden. Wellicht dat er nog een betere oplossing komt voor de stickerrollen, maar voor nu werkt het prima zo in het klapkratje.

Nesteldrang?

Ik ben van mezelf nogal chaotisch, wellicht dat het kantoor daarom zo gestructureerd is, maar mijn nummer een tip zijn toch wel de klapkratjes van HEMA met letters. Die gebruik ik al best een tijd om onder andere de kaarsen in te bewaren. De letters vielen er tot mijn grote frustratie alleen continu vanaf, dus die heb ik een paar weken geleden met bisonkit vast gelijmd. Ik denk niet dat ik ze er ooit nog vanaf krijg, maar als ik in de kast kijk dan word ik helemaal gelukkig. En dat is het belangrijkste! 😉

Ondanks dat we veel extra ruimte hebben gemaakt, past niet alles in het nieuwe kantoor. Dozen, kaarsen en andere voorraad heeft een plek gekregen in de gangkast of in de opslagruimte die we huren. Zo blijft het kantoor netjes en is er voldoende ruimte om te bewegen.

Goed, meer dan genoeg gekletst. Toch best weer een lange blog geworden! Tijd voor wat plaatjes en dan is het tijd om af te sluiten.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Misschien heb je zelf ook wel zin gekregen om aan de klus te gaan? Laat het hieronder weten! Heb je vragen of ben ik iets vergeten te benoemen? Ik beantwoord je vragen graag onder deze blog.

Liefs,

Eva

Leave a Reply

Open WhatsApp
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een product of je bestelling? Stel deze via Whatsapp en hij wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Liefs, Merel & Celine