Superleuk nieuws! Vanaf afgelopen maandag 17 februari werkt BijEva samen met Fietskoeriers.nl. Wanneer je een bestelling doet die als pakket verzonden wordt, is er een grote kans dat deze met de fiets bij je bezorgd wordt. Hoe tof is dat?

Bezorgen op de fiets

Bestellingen in Utrecht bezorgde ik de afgelopen maanden al zelf op de fiets en ook ritjes naar de brievenbus probeer ik zo veel mogelijk op de fiets te doen. Vanaf daar werden de pakketjes echter alsnog met de auto bezorgd en dat vond ik jammer. Op de Webwinkel Vakdagen in januari raakte ik in gesprek met Fietskoerier.nl. Ik had al eerder van hen gehoord en was bang dat het aantal bestellingen dat ik per dag krijg nog niet voldoende was. Dat bleek echter geen probleem. Ik kan de pakketjes namelijk ook zelf naar hun ‘hub’ toebrengen in het centrum van Utrecht. Waarna ze door hen in heel Nederland worden bezorgd!

Over Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is de groenste en snelste pakketdienst van Nederland. Ze bezorgen pakketten in meer dan 30 steden en omliggende dorpen. Zo verminderen ze de verkeersdrukte en beperken de CO₂-uitstoot tot een minimum. Nu ben je vast benieuwd hoe die pakketten dan van stad naar stad worden gebracht. Dit gebeurd, zoals je misschien al dacht, inderdaad niet op de fiets, maar met groengas auto’s van DHL. Daarna neemt de fietskoerier het weer over. Als er in een bepaalde regio nog geen fietskoeriers rijden dan wordt het pakket door DHL bezorgd.

De voordelen

Behalve dat het bezorgen van pakketten met de fiets beter is voor het milieu is het ook fijner voor jou! De fietskoerier komt namelijk tussen 18:00 en 22:00 bij je langs. Grote kans dat je dan thuis bent. Je kunt je pakketje bovendien gewoon online blijven volgen. Wanneer je er niet bent wordt het pakket bij de buren afgeleverd. Als die er niet zijn, wordt er de volgende dag een nieuwe poging gedaan. Ideaal toch?

Prijzen

Nog een voordeel, de prijzen zijn namelijk hetzelfde gebleven als verzending met bijvoorbeeld PostNL. Het verzenden van een pakket naar België is zelfs goedkoper geworden, namelijk 8 euro.

BijEva goes duurzaam

Ik ben super super trots op deze samenwerking! Ik vind het namelijk heel gaaf dat BijEva op deze manier een (klein) steentje bij kan dragen aan het verduurzamen van de wereld. De keuze voor de producten in de webshop maakte ik al met de kernwaarden duurzaam, handgemaakt en kwaliteit in mijn achterhoofd. Nu de kaartjes sinds kort op gerecycled papier gedrukt worden kon een milieuvriendelijke bezorgmethode natuurlijk niet achterblijven.

Liefs,
Eva

Open WhatsApp
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een product of je bestelling? Stel deze via Whatsapp en hij wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Liefs, Merel & Celine